Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Innovatie / Lexus is Audi net te snel af met buitenspiegelcamera’s

Geschreven door Valentin Delchambre op 16-09-2018

De Audi e-tron wordt dan toch niet de eerste productiewagen die zijn buitenspiegels kan laten vervangen door camera’s. Lexus is de Duitsers namelijk net te snel af met de nieuwe ES.

Afgelopen lente kondigde Audi trots aan dat het de eerste auto zou onthullen die zijn buitenspiegels kon laten vervangen door camera’s. Maar omdat de Duitsers last minute beslisten om de onthulling van hun e-tron uit te stellen van 30 augustus naar 18 september (en te verplaatsen van Brussel naar Californië), verliezen ze hun première aan de Lexus ES.

Minder discreet

Wel valt op dat het Japanse systeem minder discreet is dan dat van Audi. Om de zijdelingse richtingaanwijzers te kunnen huisvesten, moet de cameravoet even lang zijn als die van een klassieke buitenspiegel. De integratie van het systeem in het interieur is eveneens… bijzonder. De tv-schermen zijn niet zoals bij Audi in de deurpanelen geïntegreerd, maar op de beide uitersten van het dashboard is een scherm van 5 duim geplaatst. We zagen al meer elegante oplossingen… Hoewel deze schermen hoger ingeplant staan dan in de Audi, roepen ze wel herinneringen op aan het tijdperk van de TomTom-navigatiekastjes. Het lijkt er in elk geval op dat de ES eigenlijk nooit is ontwikkeld met deze uitrusting in gedachten.

Enkel in Japan

Voorlopig kunnen trouwens enkel Japanse klanten deze gadget bestellen. Het is dus niet zeker of de Europese versie, die in oktober in Parijs wordt onthuld, ermee zal zijn uitgerust.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten