Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Hoe koop je het best een auto?

Autofinanciering: welke formule kiezen?

Geschreven door Olivier Maloteaux op 23-11-2018

Autofinanciering: welke formule kiezen? #1

Wanneer u een krediet afsluit, moet u eerst en vooral het type financiering kiezen dat het beste bij u past: de verkoop op afbetaling, de lening op afbetaling, het ballonkrediet of de Private Lease.

U hebt eindelijk de auto van uw dromen gevonden en stevig onderhandeld over de prijs? Goed zo! Maar kortingen alleen volstaan doorgaans niet om uw nieuwe auto contant te kunnen betalen... De meeste kopers moeten een beroep doen op een vorm van krediet. In dat geval moet dus eerst beslist worden over het soort van financiering. Een overzicht van de mogelijkheden die er op dat vlak zijn.

Lening op afbetaling

Wanneer u zich tot de banken richt, zullen die u meestal een lening op afbetaling voorstellen. Dat is een lening met een vooraf bepaalde looptijd en vaste maandelijkse sommen. De periode waarover het ontleende bedrag terugbetaald dient te worden, wordt op voorhand vastgelegd.  Elke maand dient u een vast bedrag inclusief interesten terug te betalen. Klik hier voor meer informatie over leningen op afbetaling.

Verkoop op afbetaling

Concessiehouders bieden de klant in de meeste gevallen de keuze tussen een lening op afbetaling en een verkoop op afbetaling. De verkoop op afbetaling maakt het u mogelijk om de prijs op te splitsen in meerdere vaste maandelijkse sommen. Klik hier voor meer informatie over verkoop op afbetaling.

De ballonfinanciering

Bij de autofinancieringsformules vinden we ook het zogenoemde ballonkrediet. Deze formule is de voorbije tien jaar erg populair geworden op de automarkt. De opzet van deze kredietvorm is een lagere maandelijkse afbetaling mogelijk te maken: de klant betaalt maandelijks maar een beperkt deel van het kapitaal terug (met maandelijkse sommen die tot 50 procent lager liggen dan bij een traditionele financiering), terwijl de laatste maandsom, de ‘ballon’ genoemd, hoger is. Afhankelijk van het contract bedraagt die laatste som tussen 30 en 50 procent van de aankoopprijs van het voertuig. Klik hier voor meer informatie over de ballonfinanciering.

Nuttige links

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests