Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Ferry's en veerponten in Frankrijk

Geschreven door Olivier Duquesne op 23-04-2018

Ferry's en veerponten in Frankrijk #1

Vanuit Frankrijk zijn er ferryverbindingen naar eilanden zoals Corsica, Ierland, het Verenigd Koninkrijk en Sardinië. Het is ook mogelijk om met een veerpont de Gironde en de Seine over te steken.

In Frankrijk, een land dat grotendeels omringd is door water, is de Ferry een veelgebruikt middel voor het vervoer naar het buitenland en naar de Franse eilanden, waaronder Corsica. Hieronder vind je een overzicht van de voornaamste overtochten en enkele tarieven voor 2015*.

Naar Corsica

  • Reizen tussen het Franse vasteland en Corsica of naar andere eilanden kan alleen met de ferry. Corsica Ferry verzorgt overtochten vanuit verschillende havensteden in Frankrijk (Nice en Toulon) en Italië (Livorno en Savona). Corsica Linea en La Méridionale verbinden op hun beurt Marseille met het Île de Beauté. La Méridionale biedt ook overtochten naar Sardinië (Italië) vanuit het vasteland.

Ferry's in de Middellandse Zee

Het Kanaal

Opgelet: een paspoort is verplicht vanaf oktober 2021 (een gewone identiteitskaart volstaat dan niet meer).

Vooraleer je Brits grondgebied betreedt met je gezelschapsdier, moet je documenten voor het DEFRA invullen. De maatschappijen mogen een meerprijs per gezelschapsdier vragen.

  • Tussen Frankrijk en het Verenigd Koninkrijk zijn er heel wat ferrylijnen. Vanuit Calais verzorgen de maatschappijen DFDS Seaways en P&O dagelijkse verbindingen naar Dover. De prijzen zijn afhankelijk van de datum, het tijdstip en soms van het aantal passagiers in de auto. Voor een lang verblijf in het Verenigd Koninkrijk zijn de prijzen meestal voordeliger ten opzichte van die van de Eurotunnel. Voor een heen-en-terugreis met een geldigheidsduur van 48 u. zijn de prijzen eerder gelijklopend.
  • Condor Ferries vertrekt vanuit Saint-Malo naar de Anglo-Normandische eilanden Alderney, Guernesey, Jersey en Sark.
  • Britanny Ferries, Condor FerriesDFDS SeawaysIrish Ferries en Stena Line staan in voor de ferryverbindingen naar het Verenigd Koninkrijk, Ierland en andere landen vanuit de havens van de Atlantische kust en de Kanaalkunst (Caen, Cherbourg, Dieppe, Duinkerke, Le Havre, Roscoff, Saint-Malo).
  • Met een ferryverbinding van de Compagnie Océane is Belle-Île-en-Mer met de auto toegankelijk vanuit Quiberon. Een heen-en-terugreis kost 160/350 euro van maandag tot donderdag in het laagseizoen en 180/400 euro van vrijdag tot zondag en op feestdagen en in het hoogseizoen (april tot september). De laagste prijs geldt voor auto's van minder dan 4 m lang. Het is mogelijk om via de website van de maatschappij tickets op voorhand te reserveren en te kopen. Dit is aanbevolen, gezien het beperkte aantal plaatsen.

Rivierveerpont

  • De overtocht op de Gironde met de veerpont van Royan naar Le Verdon kost €17,00 per overtocht met de auto in het laagseizoen en €32,00 in het hoogseizoen in de zomer (mei tot september), plus €2,50 tot €4,00 per passagier (en de bestuurder). Korting voor kinderen. Er is een 10-rittenkaart op naam beschikbaar. Kredietkaarten worden aanvaard.
  • De overtocht op de Gironde met de veerpont tussen Blaye et Lamarque kost €11,00 per overtocht met de auto in het laagseizoen en €21,00 in het hoogseizoen in de zomer (mei tot september), plus €2,00 tot €3,50 per passagier (en de bestuurder). Korting voor kinderen. Er is een 10-rittenkaart op naam beschikbaar. Kredietkaarten worden aanvaard.
  • Er zijn gratis veerponten die de Seine op 8 plaatsen oversteken in Normandië, tussen Rouen en Le Havre.  Deze link van de overheid van de Seine-Maritime geeft een overzicht van de veerpontdiensten en hun uurschema.
  • De Rijnveerponten steken de Rijn over tussen de Elzas en Duitsland en zijn helemaal gratis.  Er zijn 3 verbindingen (Rhinau, Drusenheim en Seltz) die over het algemeen 15u per dag werken (nooit 's nachts). Opgelet : het komt voor dat verbindingen gesloten zijn door werkzaamheden of storingen.

* De informatie over de tarieven is met de grootste zorg verzameld maar kan gewijzigd zijn en dus verschillen van de bedragen die de ferrymaatschappijen vragen.

Terug naar het menu Tolwegen (péage) in Frankrijk

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests