Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Stadstol en LEZ in Milaan

Geschreven door Olivier Duquesne op 01-07-2015

Stadstol en LEZ in Milaan #1
Stadstol en LEZ in Milaan #1
Stadstol en LEZ in Milaan #2
Stadstol en LEZ in Milaan #2

In 2012 voerde de stad Milaan de betalende Aera C in, waar een stadstol wordt geheven. Een dagforfait biedt toegang tot deze zone met beperkt verkeer (ZTL). Sinds 2019 beperkt een LEZ (ZTL), de Area B, de toegang voor auto's die niet voldoen aan de toegestane Euronorm.

Sinds 2019 beperkt een LEZ, Area B gedoopt, de toegang voor vervuilende voertuigen (kalender van bepalingen). Die zone wordt gecontroleerd door 186 camera's. De Area B dekt quasi de hele stad (rode grenslijn op de kaart hieronder). Deze ZTL is verboden van maandag tot vrijdag, van 7u30 tot 19u30, behalve op feestdagen, voor 'vervuilende' voertuigen. Voertuigen, zelfs als ze zijn toegelaten, moeten zich registreren voor ze Milaan binnenrijden.

Area C

Op 1 januari 2012 werd het Ecopasssysteem in Milaan afgeschaft. Dit werd op 19 maart 2012 vervangen door de Area C-stadstol (in het groen op de kaart hierboven). De gereglementeerde zone (ZTL) is betalend van maandag tot vrijdag van 7.30 u. tot 19.30 u. De toegang is er bovendien verboden voor Euro 0 tot Euro 2-benzineauto's en voor dieselauto's van Euro 0 tot Euro 5-diesels zonder partikelfilter. 

Er bestaat ook een zone met beperkt verkeer (ZTL) zoals in andere Italiaanse steden, waar alleen bewoners en geautoriseerde voertuigen mogen rijden. Daar mag je dus niet inrijden, ook al heb je betaald voor Area C.

5 euro

De toegang kost 5 euro per dag in 2022*. De tol voor de Area C in Milaan moet de dag zelf betaald worden, of ten laatste tegen middernacht van de dag na de doorgang. Betalen kan via de parkeermeters, via een ticket in tabakshandels en krantenkiosken, via de bankautomaten van Intese Sanpaolo, via een domiciliëring via een Italiaanse bank, via telefoon (800.437.437), via de Telepass-badge (nadat je je nummerplaat hebt gekoppeld aan het toestel) of online met een activeringspincode. Als je betaalt na de toegelaten periode, maar binnen de zeven dagen, dan bedraagt de wegentol* 15 euro. Voor bewoners en bezitters van een mindervalidenkaart zijn er kortingen of uitzonderingen. Raadpleeg de Area C-website voor bijkomende informatie of in het Frans op de site van de stad Milaan. Elektrische en hybride voertuigen genieten echter een gratis toegang, al verdwijnt dat voorrecht voor hybrides op 14 oktober 2019.

Opgelet: in de kerstperiode is Area C alleen vrijgesteld tijdens de feestdagen, namelijk 25 en 26 december en 1 januari. Tijdens de andere dagen van de eindejaarsperiode is Area C wel betalend.

* De informatie over de tarieven is met de grootste zorg verzameld maar kan gewijzigd zijn en dus verschillen van de te betalen bedragen.

Terug naar het menu "Italië: tolwegen en stadstol"

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests