Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Tol op autosnelwegen in Italië

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-06-2015

Tol op autosnelwegen in Italië #1
Tol op autosnelwegen in Italië #1
Tol op autosnelwegen in Italië #2
Tol op autosnelwegen in Italië #2

In Italië zijn veel autosnelwegen betalend. Aan de tolpoorten en –stations kan vaak met een kredietkaart worden betaald.

In Italië betaal je tol op de snelwegen. Er zijn heel wat tolpoorten waar je tol of pedaggio betaalt. Verlies het ticket dat je bij het oprijden van de snelweg of onderweg krijgt niet, anders betaal je het maximumtarief met een toeslag. De betaling gebeurt contant, met een creditcard of met een speciale prepaid kaart aan een loket. Sommige snelwegbeheerders aanvaarden op bepaalde plaatsen bankkaarten met Maestrofunctie. Er zijn ook specifieke rijstroken voor creditcards (oranje of blauwe borden met bankkaart(en) erop). Het is belangrijk bij het tolstation de juiste strook te volgen: de witte voor een betaling aan het loket, de blauwe voor creditcards en de gele voor elektronische tolbetaling.

Free flow in Lombardije

Op de A36, de A59 en de A60 in de regio's Varese, Como, Milaan en Bergamo in Lombardije, gebeurt de tolheffing op basis van de nummerplaten. Je moet betalen via het internet of erkende betaalcentra.  Meer info volgt.

Wegeninfo

De website Autostrade (Engels en Italiaans) legt alle in Italië aanvaarde betaalmiddelen uit en biedt een routeplanner en tolberekenaar aan. Op het tolwegennet geeft een verkeersinformatiedienst, beheerd door RAI, overal wegennieuws op dezelfde frequentie (103.3 MHz FM, Isoradio) of op het multiplex van RAI op DAB+. De privéradiozender RTL doet dat ook op de frequentie 102.5 MHz FM en via DAB+.

Terug naar het menu "Italië: tolwegen en stadstol"

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests