Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Wegentol, vignetten en lage-emissiezones in Europa

Ferry’s en veerponten in het Verenigd Koninkrijk en de Eurotunnel

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-04-2015

Ferry’s en veerponten in het Verenigd Koninkrijk en de Eurotunnel #1
Ferry’s en veerponten in het Verenigd Koninkrijk en de Eurotunnel #1
Ferry’s en veerponten in het Verenigd Koninkrijk en de Eurotunnel #2
Ferry’s en veerponten in het Verenigd Koninkrijk en de Eurotunnel #2
Ferry’s en veerponten in het Verenigd Koninkrijk en de Eurotunnel #3
Ferry’s en veerponten in het Verenigd Koninkrijk en de Eurotunnel #3
Ferry’s en veerponten in het Verenigd Koninkrijk en de Eurotunnel #4
Ferry’s en veerponten in het Verenigd Koninkrijk en de Eurotunnel #4

Het Verenigd Koninkrijk kan je uiteraard enkel over zee bereiken, tenzij je kiest voor de Kanaaltunnel. We geven je hier een klein overzicht van alle oplossingen om Engeland te bereiken, maar ook voor Noord-Ierland, Schotland, Ierland, de Engelse eilanden, de Schotse eilanden en de Kanaaleilanden. Daarnaast zijn er ook binnenlandse veerponten en ferry’s, evenals een verbinding met Gibraltar.

De ferry is in het Verenigd Koninkrijk zo goed als onmisbaar voor wie zich wil verplaatsen. Hij verbindt met de rest van het continent maar ook met de twee Ierlanden, het eiland Man, het eiland Wight en de Kanaaleilanden. Voor wie gehaast is is er de Kanaaltunnel tussen Frankrijk en Engeland. Daarnaast bestaan er ook meerdere binnenlandse veerponten en ferry’s. Hieronder een overzicht van de verschillende lijnen en hun tarieven voor 2018*.

Opgepast: vanaf 1 oktober 2021 heb je een paspoort nodig om naar het Verenigd Koninkrijk te reizen (een identiteitskaart volstaat niet langer).

Vooraleer je Brits grondgebied betreedt met je gezelschapsdier, moet je documenten voor het DEFRA invullen. De maatschappijen mogen een meerprijs per gezelschapsdier vragen.

Om het Verenigd Koninkrijk te bereiken vanuit België, Frankrijk of Nederland

 • Vanuit België kan je naar het Verenigd Koninkrijk met de ferry vanuit Zeebrugge naar Hull met P&O Ferries. Opgelet: deze verbinding wordt eind 2020 stopgezet.

 • De Kanaaltunnel Eurotunnel verbindt Frankrijk (Calais-Coquelles) met het Verenigd Koninkrijk (Folkestone) als autotrein. Auto’s rijden de speciale wagons binnen van de Shuttle en tijdens de oversteek blijf je in de auto (LPG verboden). De prijzen worden niet bepaald door het aantal inzittenden maar variëren op basis van dag/uur en de duur van het verblijf. Voor een H/T van maximum 48u met de wagen bedraagt het tarief € 86,00 tot € 120,00 in functie van het uur waarop je aan boord gaat. Voor een kort verblijf van maximum 5 dagen lopen de prijzen op naar € 204,00 tot € 488,00 heen en terug. Voor langere verblijven kost een enkele oversteek minimum € 127,00, een bedrag dat kan oplopen tot bijna € 320,00 met een maximum aan flexibiliteit. Op dat moment lijkt de ferry meest aangewezen.
 • Vanuit Calais (Frankrijk) bieden de maatschappijen DFDS en P&O dagelijkse snelle verbindingen aan naar Dover. Prijzen variëren in functie van datum, uur en soms het aantal inzittenden.
 • Vanuit havens aan de Atlantische kust en het Kanaal (Caen, Cherbourg, Dieppe, Dunkerque, Le Havre, Roscoff, Saint-Malo) kan je ook naar het Verenigd Koninkrijk met Britanny Ferries, Condor Ferries, DFDS en Stena Line.
 • Saint-Malo is het vertrekpunt naar de Kanaaleilanden Alderney, Guernesey, Jersey en Sark met Condor Ferries.
 • Er zijn ook ferryverbindingen van Nederland naar het Verenigd Koninkrijk: van Amsterdam-IJmuiden naar Newcastle met DFDS, van Hoek van Holland naar Harwich met Stena Line en van Rotterdam naar Hull met P&O Ferries.

Naar Ierland, de Engelse en Schotse eilanden

 • Er zijn verbindingen naar Noord-Ierland vanuit Cairnryan, Liverpool en Troon naar Belfast en Larne. Inlichtingen bij P&O Ferries en Stena Lines.
 • Je kan ook met de ferry naar Ierland vanuit Fishguard, Holyhead, Liverpool en Pembroke naar Dublin of Rosslare. Inlichtingen bij Irish Ferries, P&O Ferries en Stena Lines.
 • Er zijn ook verbindingen naar de Kanaaleilanden Alderney, Guernesey, Jersey en Sark vanuit Frankrijk (Diélette, Barneville-Carteret en Granville) met Manche Îles Express en vanuit Frankrijk (Saint-Malo) of het Verenigd Koninkrijk (Poole en Portsmouth) met Condor Ferries.
 • Vanuit Birkenhead, Heysham en Liverpool kan je naar het eiland Man met ManxFerries of Steam Packet.
 • Naar het eiland Wight varen ferry’s vanuit Lymington en Portsmouth met WightLink of vanaf Southampton met Red Funnel.
 • De Hebriden in Schotland zijn bereikbaar met de ferry van Caledonian MacBrayne.
 • De Orkney-eilanden en de eilanden in de Firth of Clyde zijn verbonden met mekaar en met Schotland met de ferry’s van Caledonian MacBrayne.

Ferryverbindingen op Gibraltar en het Iberische schiereiland.

 • Je kan naar Marokko (Tanger) vanuit Gibraltar met de compagnie FRS. Vertrek naar Marokko op vrijdag, terugreis op zondag.
 • Een zeeverbinding verbindt Santander in Spanje met Plymouth in het Verenigd Koninkrijk evenals Santander en Bilbao met Portsmouth (V.K.).

Binnenlandse veerponten en ferry‘s 

Prijzen in 2018*.

* De informatie over de tarieven is met de grootste zorg verzameld maar kan gewijzigd zijn en dus verschillen van de bedragen die de ferrymaatschappijen vragen.

Terug naar het menu "Verenigd Koninkrijk : ferry’s, stadstol en tolwegen"

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests