Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Autosalon 2012

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-12-2011

Van 10 tot 22 januari 2012 vindt het 90ste salon van Brussel plaats. Deze editie brengt verschillende wijzigingen en innovaties met zich mee, waaronder een e-card, om geen kilo's documentatie te moeten meezeulen.

Het 90ste salon van Brussel vindt plaats van 12 tot 22 januari 2012, op het Heizelplateau. Er worden verschillende wereldprimeurs en Europese premières aangekondigd. Bezoekers die willen rondwandelen zonder verladen te worden met tal van brochures kunnen gratis een e-card vragen. Die moet je gewoon over de palen van de exposanten schuiven om je te registreren. Vervolgens kan je thuis rustig de documentatie en informatie online terugvinden. Deze e-card biedt ook de mogelijkheid om deel te nemen aan wedstrijden en om zaken te posten op sociale netwerken. Brussel is het eerste autosalon ter wereld dat deze technologie aanbiedt.

Vertrouwde bezoekers van het salon van Brussel zullen verschillende wijzigingen opmerken voor de editie 2012. In de Patio zijn bijvoorbeeld niet langer de luxemerken verzameld, maar de specialisten in toebehoren. De prestigemerken hebben nu recht op een volledig groot paleis, namelijk 12. Daar zijn Alpina, Aston Martin, Bentley, Ferrari, Fisker, Lamborghini, Lotus, Maserati, McLaren, Porsche en Rolls-Royce terug te vinden. Maar er zijn nog merken die verhuizen. Zo verruilt Ford Paleis 2 voor Paleis 5, terwijl Volkswagen Paleis 11 bezet, samen met Audi, Seat en Skoda. Mazda en Honda nemen Paleis 7 in beslag, terwijl Kia en Chevrolet Paleis 8 innemen. De motorfietsen krijgen twee hallen, namelijk 1 en 3.

Ook dit jaar zal er weer een testpiste zijn voor elektrische auto's. Dit keer zal die zich echter buiten bevinden voor Paleis 7. Een 'Cleaner Mobility'-ruimte in diezelfde hal zal volledig gewijd zijn aan hernieuwbare energie. de elektrische modellen van de grote merken zullen er verzameld zijn, maar ook van kleinere spelers die actief zijn op het vlak van ecologische mobiliteitsoplossingen. In het daaraan grenzende Paleis 6 zal een tentoonstelling gehouden worden over 110 jaar autogeschiedenis met 22 mythische modellen van begin twintigste eeuw tot nu, waaronder een Ford T Speedster, een Delage D8-120 S Pourtout, een Chrysler Woody Town & Country en een Veritas RS.

Het salon zal geopend zijn voor het publiek van 12 tot 22 januari 2012 (gala-avond op 10 januari uitsluitend op uitnodiging en professionele dag op 11 januari), alle dagen van 10 tot 19 uur, met nocturnes tot 22 uur op vrijdag 13 en 20 januari en op maandag 16 januari. De publieksprijs bedraagt 12,50 euro (aan het loket of online) en 6,50 euro voor kinderen van 6 tot 12 jaar. Kinderen onder de 6 jaar mogen gratis binnen. In de Astrid-hal is een immense crèche voorzien voor bengels van 3 tot 10 jaar, met een springkasteel, spelletjes, een televisiehoek, tekentafels, drankjes en yoghurt. Ook wordt dit jaar de Biker parade opnieuw georganiseerd, waaraan alle motorrijders mogen deelnemen. Die vertrekt op zaterdag 14 januari om 18 uur van in het Jubelpark. Vervolgens vindt op de Heizel de motorfietsavond plaats, met gratis toegang voor iedereen van 20 tot 22 uur voor de Paleizen 1 en 3 (de andere zullen gesloten zijn).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten