Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Facelift van de BMW X5 staat in black box op het Autosalon van Brussel

Geschreven door Klaas Janssens op 16-01-2023

De BMW X5 ondergaat een facelift, maar die komt te laat om als première op het Autosalon van Brussel te pronken. Wat niet wil zeggen dat je hem niet kan bezien op de Brussels Motor Show, want de X5 LCI staat stiekem in een black box op de BMW-stand in paleis 7.

Er staat een zogeheten Life Cycle Impulse op het programma voor zowel de BMX X5 als de daarop gebaseerde X6. Lang zal die facelift niet meer op zich laten wachten, maar voor het Autosalon van Brussel komt die vernieuwde X5 net te vroeg. Toch om als wereldpremière op de stand in paleis 7 te staan. In de black box, daarentegen...

LEES OOK BMW op het Autosalon van Brussel 2023

Dergelijke black box is niet nieuw. Vroeger, toen de Brussels Motor Show nog parallel georganiseerd werd met de North American International Auto Show in Detroit, grepen wel meer automerken naar zo'n afgesloten kamertje waar de gespecialiseerde media en de goede klanten de wagen al in avant-première konden ontdekken.

Maar er is dus ook zo'n sneak preview mogelijk van de vernieuwde BMW X5. Gewoon even aan de mouw van de juiste informant trekken.

BMW X5 lCI

Plug-inhybride BMW X5 45e wordt 50e

Wellicht volgt de Life Cycle Impulse van de BMW X5 die van de in 2022 vernieuwde X7, wat zou willen zeggen dat  het volledige motoraanbod kan vertrouwen op mildhybridetechnologie op 48 volt. En dat het opgewaardeerde infotainmentsysteem opgewaardeerd wordt, inclusief de BMW Curved Display van 14,9 inch. Verwacht je ook aan een opgewaardeerde standaarduitrusting en een verder uitgebreid veiligheidspakket. 

LEES OOK Autoverkoop 2022: BMW X5 45e is bestverkochte PHEV van België 

Ook de plug-inhybride BMW X5 45e krijgt een upgrade, wat moet resulteren in meer power en een groter elektrisch rijbereik. Het aandrijfgeheel van de X5 50e wordt geleend van de nieuwe 750e, wat implicieert dat het systeemvermogen klimt van 394 naar 490 en het maximumkoppel van 600 naar 700 Nm.

Leveringen?

Een grotere batterij bezorgt de BMW X5 50E een elektrische range van meer dan 100 kilometer, terwijl de oplaadsnelheid van het accupakket opgetrokken wordt naar 7,4 kW. Snelladen kan de plug-inhybride BMW X5 nog steeds niet. Het wordt wel zaak deze PHEV te bestellen voor 1 juli 2023, want de fiscale wetgeving verandert razendsnel.

Je zal de vernieuwde BMW X5 LCI snel kunnen bestellen, de eerste leveringen staan op de planning voor het einde van 2023.

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten