Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Geen klassieke saloncondities meer, wel speciale diensten aangeboden tijdens het Autosalon

Geschreven door Olivier Duquesne op 17-01-2023

Van klassieke saloncondities is nog nauwelijks sprake, de meeste constructeurs zetten liever in op speciale abonnementen, interessante garantievoorwaarden of voordelige verzekeringsformules.

In plaats van (alleen) een korting aan te bieden, worden op sommige modellen een of meer diensten gratis aangeboden om de klant over de streep te trekken. Natuurlijk moeten de voorwaarden van het aanbod en de eventuele duur ervan worden gecontroleerd, maar het geeft wel meerwaarde aan de aankoop. Dit geldt met name voor abonnementen op geconnecteerde auto's en voor aangepaste garantieformules.

OVERZICHT Ontdek alle saloncondities van het Autosalon, merk per merk

Garanties

De wettelijke Europese garantie is 2 jaar. Fabrikanten voegen vaak uitgebreide garanties toe, bijvoorbeeld voor het batterijpakket en het koetswerk - soms zelfs voor de hele auto. Doorgaans moet je opleggen van deze uitgebreide garanties, maar tijdens het Autosalon kan je ze soms gratis verwerven. Let wel op de kleine lettertjes, want die uitgebreide garantie komen ook met uitgebreide voorwaarden. Zoals waar en hoe regelmatig je auto moet onderhouden - doorgaans op het officiële netwerk te ondersteunen.

Abonnementen

Over het algemeen is het abonnement op real-time verkeersinformatie  en geconnecteerde navigatie inbegrepen in de aankoopprijs, doorgaans met een beperkte looptijd (vaak 3 jaar). Maar er zijn ook andere connected oplossingen, zoals onderhoud en updates op afstand, bediening op afstand van bepaalde voertuigfuncties via een applicatie, waarschuwing voor gevaarlijke zones of zelfs een conciërgedienst. Aanbiedingen tijdens het Autosalon kunnen bestaan uit een verlengd basisabonnement of uit een gratis dienst voor 1, 2 of 3 jaar.

Verzekering

Sommige merken kunnen via hun dealers ook voertuigen verzekeren, in samenwerking met een verzekeringsmaatschappij, die soms rechtstreeks aan de fabrikant verbonden is. Om klanten aan te trekken, bieden sommige dealers verzekeringscontracten aan met bijvoorbeeld een gratis of gereduceerde omniumprijs voor een bepaalde periode. Controleer echter wel de aangeboden diensten en de mogelijkheid om een beroep te doen op een adviseur. 

 

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten