Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Silence op het Autosalon van Brussel 2023 (Paleis 6)

Geschreven door Klaas Janssens op 14-01-2023

Silence is een Spaanse constructeur van elektrische scooters en zogeheten nanocars, die vanaf 2023 ook in België verkocht zullen worden. En die ook te bewonderen zullen zijn tijdens het Autosalon van Brussel, meer bepaald in Heizel-paleis 6 van de Brussels Expo.

Silence Urban Ecomobility, zoals de Spaanse constructeur voluit heet, zal in België ingevoerd worden door Astara. Dat is de groep die ook verantwoordelijk is voor de Belgische import van onder meer Hyundai, MG en Suzuki. Het aanbod van Silence bestaat uit twee elektrische scooters (de S01 en S02), die telkens beschikbaar zijn in de uitvoering L1e (45 km/u) en L3e (+45 km/u). 

PLAYLIST Overzicht van alle onze video's op het Autosalon van Brussel 2023

In de loop van 2023 wordt het Belgische gamma uitgebreid met een nanocar. De Silence S04 beschikt over een elektrische aandrijflijn van 22 kW en is beschikbaar in de uitvoeringen L6e (45 km/u) of L7e (+45 km/u). Zowel de S01/S02 als de S04 komen met een innovatief accusysteem, waarbij de verwisselbare batterij (capaciteit 5,6 kWh) de vorm aannemen van een draagbare trolley. Zo kan je het accupakket mee naar binnen nemen om op te laden, mocht dat nodig zijn.

Belgisch debuut op het Autosalon van Brussel 2023

De S01/S02 maakt gebruik van één batterijpack, de Silence S04 doet het met twee verder identieke exemplaren. Het duurt gemiddeld 7 tot 9 uur om één batterij op te laden aan een normaal stopcontact. De actieradius die de voertuigen bieden loopt op tot +130 km voor de scooters tot bijna 150 km voor de S04.

De aftrap voor de lancering wordt begin januari 2023 gegeven tijdens het Autosalon van Brussel, waar je Silence vindt in Heizel-paleis 6 van de Brussels Expo. Vanaf dat moment kunnen klanten de voertuigen van Silence online ontdekken en bestellen. Nog voor de zomer van 2023 opent een zogenaamde Flagship Store de deuren in Antwerpen en ook in Brussel en Luxemburg wordt een fysiek verkooppunt voorzien.

Alle informatie (nieuws, praktische informatie, saloncondities) over het Autosalon van Brussel 2023 vind je op onze speciale salonwebsite!

Welke modellen brengt Silence in 2023 mee naar het Autosalon van Brussel? 

  • S01 (personenscooter)
  • S01+ (personenscooter)
  • S02 (commerciële scooter)
  • S04 (nanocar)
Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten