Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Autosalon Brussel / Voorstelling van het 93ste autosalon van Brussel 2015

Geschreven door Olivier Duquesne op 15-12-2014

Het autosalon van Brussel vindt plaats van 16 tot 25 januari 2015. Zoals in elk oneven jaar is dat officieel gericht op bedrijfsvoertuigen, vrijetijdsvoertuigen en tweewielers. Van 23 tot 25 januari kan je ook terecht bij de Dream Cars.

De twaalf paleizen van Brussels Expo zetten hun deuren open voor auto's, motorfietsen en bestel- en vrachtwagens tijdens het 93e autosalon van Brussel, dat in januari plaats vindt. Je kan er kennis gaan maken met allerlei blinkend metaal van 16 tot 25 januari 2015, met nocturnes op vrijdag 16 en 23 januari en op maandag 19 januari, waarbij de deuren pas om 22 uur sluiten. Rond Paleis 1 wordt net zoals in 2013 een testpiste aangelegd voor elektrische, hybride en CNG-auto's. De 4x4-piste van haar kant verhuist en wordt voor Paleis 1 geplaatst (vlakbij de metro-ingang). De vrachtwagens worden verzameld in Paleis 11 en 12 van 16 tot 19 januari (toegang mits bijbetalen). De luxemodellen zullen dan weer van 23 tot 25 januari te zien zijn in Paleis 11, dat dan de hal van de Dream Cars wordt.

Febiac (Federatie van de auto-industrie) heeft verder een paar innovaties doorgevoerd. Zo is een nieuwe signalering aangebracht in de verschillende hallen op basis van een kleurencode, zodat de bezoeker gemakkelijker zijn weg terugvindt in de Heizelpaleizen. De virtuele wereld is ook steeds nadrukkelijker aanwezig. Zo kan je nog altijd je folders digitaal oppikken (al een initiatief van in 2012), maar in plaats van dat via een chipkaart te doen, kan dat nu via een app (Android en iOS), die een QR-code leest op de diverse stands. De app biedt nog andere oplossingen, zoals praktische informatie of live-meldingen op het salon zelf via Bluetooth.

De organisatie kondigde zeven wereldpremières en veertien Europese debuten aan. Op zaterdag 17 januari vindt de traditionele Biker Parade plaats. En in Paleis 1 kan het publiek Trial-demonstraties gaan bekijken, naast een paar stuntmannen op de Gravity Wall. Een ticket kost nog steeds 13 euro voor een volwassene. De toegang tot de Dream Cars werd goedkoper: 5 euro bij de ingang van de tentoonstelling of 4 euro met een combiticket aan de kassa of in voorverkoop. Om naar de vrachtwagens te gaan kijken, kost het combiticket je 25 euro. Bezoekers die met de trein komen, kunnen een B-Excursionticket kopen dat de treinrit, de bus- of metrorit en de toegang tot het salon omvat.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten