Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Ecologie / 100.000 Belgen ontvingen al het Franse vignet

Geschreven door Olivier Duquesne op 26-07-2017

Sinds het invoegentreden werden al meer dan 6 miljoen Crit’Air-ecovignetten verzonden. Momenteel worden er per dag zowat 50.000 aanvragen verwerkt. Van alle buitenlanders bestellen de Belgen het meeste Franse ecovignetten.

Meer dan 102.000 Belgen hebben al hun Crit’Air-ecovignet in huis dat noodzakelijk is om bijvoorbeeld Parijs binnen te rijden of om op piekmomenten van vervuiling andere grote steden zoals Rijsel aan te doen. In totaal verstuurden de verantwoordelijke diensten in Frankrijk ondertussen meer dan 6 miljoen ecovignetten. Het zogeheten “département du Nord” op zijn eentje was al goed voor 270.000 aanvragen. Naast de Belgen zijn vooral de Britten (37.000 aanvragen) en de Nederlanders (32.000 aanvragen) de grootste buitenlandse aanvragers van het ecovignet.

Sneller

Sinds de lancering van de website voor buitenlandse inschrijvingen in februari zijn de leveringstijden overigens aanzienlijk afgenomen. De jongste weken kregen heel wat Belgen hun bevestiging de dag zelf om binnen de week hun vignet te ontvangen, maar de gegarandeerde leveringstermijn van de ronde sticker voor op de voorruit van uw auto of de voorvork van uw motorfiets is officieel nog altijd 30 dagen. Sinds Parijs een zone met beperkte verkeerstoegang werd en de LEZ's in en om Grenoble, Rijsel en Lyon in voegen zijn, beheert de Crit’Air-dienst dagelijks gemiddeld 50.000 verzendingen.

 

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten