Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Economie / België: al 100.000 hybride auto’s in 2019

Geschreven door David Leclercq op 25-09-2019

Statbel rapporteert regelmatig cijfers over de Belgische automarkt. Volgens het instituut waren er op 1 augustus 2019 meer dan 100.000 hybride auto’s ingeschreven.

“De groei blijft belangrijk, maar vertraagt wel”, volgens Statbel over de verkoop van hybride auto’s in ons land. België telt zo’n 5.889.210 auto’s in het verkeer, waarvan er sinds 1 augustus 2019 meer dan 100.000 hybride modellen zijn. Dit type motorisatie bereikt vandaag 1,9% van het marktaandeel, een bemoedigend cijfer, maar eentje dat steeds trager groeit volgens Statbel: +27,6% tussen 2018 en 2019, tegenover +36,5% het jaar voordien.

Intentie voor aankoop

In een recente studie onthulde Vias, het Belgische instituut voor verkeersveiligheid, dat één op de acht Belgen overweegt om een hybride auto te kopen binnen de drie jaar. Een aandeel dat klimt tot 25% onder zij die daadwerkelijk dit type auto hebben kunnen ervaren. De geïnteresseerden wijzen op het meer ecologische karakter en het feit dat deze modellen goedkoper zijn in gebruik. Toch op dit moment. De hogere aankoopprijs, de korte (elektrische) autonomie en het gebrek aan laadpunten (voor plug-in hybrides) zijn echter de zwarte plekken die potentiële kopers hebben opgemerkt. We begrijpen dus het trage tempo van de omschakeling.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten