Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Games en Multimedia / AutoScout 24 Internet Auto Awards 2010

Geschreven door Olivier Duquesne op 08-11-2010

De Mercedes SLS AMG is de favoriete auto van de Europese bezoekers van AutoScout24. Nochtans sleept Audi bijna alle prijzen in Europa in de wacht. In België gaat de Audi R8 met de hoogste onderscheiding aan de haal.

AutoScout24 heeft zijn 'Carolina's' uitgereikt, de Internet Auto Awards 2010. De meeste prijzen zijn bepaald door de surfers zelf. 233.000 van hen, waaronder 27.000 Belgen, hebben van 21 mei tot 29 augustus hun stem uitgebracht op de verschillende nationale versies van de beroemde zoekertjessite. De populairste droomwagen bij de Belgen is de Audi R8, maar ook algemeen wordt het merk Audi bijzonder op prijs gesteld. Zo wint het in België in acht van de tien mogelijke categorieën. Op Europees niveau mag de Mercedes SLS AMG zich de populairste auto noemen, maar krijgt Audi nog altijd vijf vermeldingen.

Per categorie hebben de Belgen de Audi A1 (Stadswagens), de Audi A3 (Compacte Auto's), de Audi A5 Sportback (Mediumklasse), de Audi A6 (Luxeberlines), de Mercedes R-Klasse (MPV's en Compacte Monovolumes), de BMW X6 (Offroad & SUV), de Audi R8 Spyder (Cabrio's) en de Audi R8 (Sportwagens & Coupés) gekozen. Over heel Europa zijn de winnaars van de respectievelijke categorieën de Audi A1, de Audi A3, de Audi A5 Sportback, de Audi A6, de Porsche Panamera, de Mercedes R-Klasse, de BMW X6, de Audi R8 Spyder en de Mercedes SLS AMG. Alleen maar Duitse auto's dus...

land per land zijn er echter opvallende verschillen. De Mercedes SLS AMG is de favoriet in Duitsland, Spanje en Nederland. De Audi R8 verleidt alleen de Belgen, terwijl de Fransen en de Italianen een zwak hebben voor de Ferrari 458 Italia. Frankrijk en Italië hebben trouwens de voorkeur gegeven aan hun eigen merken, door meer bepaald te kiezen voor de Citroën DS3 (Stadswagens) in het geval van Frankrijk en voor de Maserati Quattroporte (Luxeberlines), de Alfa Romeo Giulietta (Compacte Auto's) en de Fiat 500 (Stadswagens) in dat van Italië.

De redactie van AutoScout24 kende ook zijn awards voor het 'Beste Milieu Initiatief' en de 'Beste Vernieuwer' toe. Voor de eerste categorie verkozen de journalisten van de site de Fiat 500 TwinAir vor zijn tweecilinder-benzinemotor. De Mitsubishi ASX met de 1.8 DI-D-motor, die met een erg lage compressieverhouding werkt, kreeg de trofee voor 'Beste Vernieuwer'.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten