Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Games en Multimedia / HBO maakt docu over Jessi Combs, de snelste vrouw ter wereld

Geschreven door Yeelen Möller op 14-10-2022

Jessi Combs, de racepilote en houder van het landsnelheidsrecord voor vrouwen die in 2019 overleed bij een tragisch ongeval, krijgt een docu op HBO Max over haar leven. De trailer is alvast de moeite.

Het is niet enkel Jamie Chadwick, die afgelopen week voor de derde keer kampioene werd in de W Series na het vroegtijdige einde van het seizoen wegens een gebrek aan sponsors, die het glazen plafond doorbreekt voor vrouwen in de racerij. Jessi Combs maakte in de jaren 2010 ook furore in diversie rally's en Baja-races, maar vooral als recordbreker.

Snelste vrouw op land

Ze was namelijk de snelste vrouw op land ooit. In 2013 brak ze het record op 4 wielen van 1965(!) door een gemiddelde van 632 km/u te halen in de North American Eagle-raketauto, in 2016 herhaalde ze de oefening nog eens door een topsnelheid te halen van 768,61 km/u. In 2019 ging ze voor het algemene record bij de vrouwen met een aangepaste North American Eagle, die uiteindelijk zelfs sneller moest worden dan de Thrust SSC, nog altijd het snelste voertuig op land aller tijden.

Postuum record

Helaas sloeg het noodlot toe. Aan een duizelingwekkende snelheid van 841 km/u raakte ze een voorwerp in de woestijn, waardoor de voorwielen van de raketauto braken en de raketauto hevig crashte en in brand vloog. Combs was op slag dood. Bijna een jaar na haar dood werd het record nog bevestigd door Guinness World Records, waardoor Combs officieel de snelste vrouw op land aller tijden werd, voor Kitty O'Neil, die in 1976 825,13 km/u haalde. 

HBO Max komt nu met een documentaire over Combs, met de toepasselijke naam 'The Fastest Woman On Earth', die al op 20 oktober op het platform zal staan. Die streamingdienst is helaas niet beschikbaar in ons land, je zal dus een andere manier moeten vinden om de docu te bekijken. De trailer ziet er alleszins veelbelovend uit.

Web Editor

Twitter: @yeelenm / Instagram: @yeelenm

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten