Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Voortaan hebben Renault en Nissan evenveel inspraak in de Alliantie

Geschreven door Frédéric Kevers op 08-11-2023

Na maandenlange onderhandelingen hebben Renault en Nissan een nieuwe samenwerkingsovereenkomst gesloten. Voortaan hebben ze evenveel gewicht binnen de Alliantie, die ook Mitsubishi omvat.

Het rommelde al een tijdje binnen de Alliantie die Renault vormt met Nissan en Mitsubishi. Maar na maandenlange onderhandelingen, verschijnt er eindelijk witte rook. Op 8 november 2023 werd er een nieuw samenwerkingsakkoord ondertekend dat Nissan evenveel inspraak geeft als Renault. Voorheen had de Franse constructeur een aandeel van 43,3% in Nissan, terwijl de Japanse autobouwer slechts 15% van Renault in handen had.

Dat is dus veranderd: Renault heeft 28,4% van zijn Nissan-aandelen ondergebracht in een neutraal trustfonds, zodat ze nog 15% van de aandelen overhouden, waardoor ze Fransen en de Japanners nu evenveel te zeggen hebben binnen de Alliantie die ze vormen met Mitsubish (waarin Nissan een meerderheidsbelang van 34% heeft). Renault behoudt wel de financiële voordelen van die in het trustfonds ondergebrachte aandelen.

 

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten