Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Amerikaanse Rivian toont interesse in Nederlandse fabriek VDL Nedcar

Geschreven door Kevin Kersemans op 01-12-2021

Het Amerikaanse Rivian, dat de ambitie heeft een belangrijke Tesla-rivaal te worden, wil al een tijdje een fabriek in Europa. De site van VDL Nedcar in het Nederlandse Born zou daarvoor wel eens in aanmerking kunnen komen.

Rivian, bekend van zijn elektrische pick-up en SUV RT1 en RS1, steekt zijn plannen voor uitbreiding naar Europa (en China) al een tijdje niet onder stoelen of banken. De jonge constructeur, die in de VS al een bestelling kreeg van aandeelhouder Amazon voor 100.000 elektrische bestelwagens, plant daarvoor zelfs compactere modellen die meer zijn aangepast voor onze markt. De bedoeling zou dan zijn om die lokaal te produceren.

Over de locatie van die Europese fabriek is de knoop nog niet doorgehakt, maar volgens De Limburger zou het wel eens kunnen dat Rivian een deal sluit met een bestaande fabriek, namelijk VDL Nedcar in Born, in Nederlands Limburg. Rivian blijk immers al zijn Europese zetel in Amsterdam te hebben gevestigd. De Nederlandse krant meldt dat er op dit moment verschillende scenario's op tafel liggen, waaronder dat waarbij de Amerikaanse constructeur eenvoudigweg zou overnemen.

Opsteker

Tot dusver is VDL Nedcar in Born een onafhankelijk autoproducent die in opdracht van derden auto’s produceert. Het is de enige grote autofabriek in Nederland. Eerder rolden er DAF's, Volvo's, Smarts, Mitsubishi's en Mini's van de band rolden. Sinds 1967 werden in Born ruim 5,5 miljoen auto’s geproduceerd. De samenwerking met of overname door Rivian zou een opsteker zijn voor de ongeveer 4.600 medewerkers die het bedrijf op dit moment tewerkstelt (onder wie heel wat Belgen), aangezien de BMW-groep beslist heeft zijn contract met VDL Nedcar niet te verlengen en de Mini Countryman voortaan zelf te gaan bouwen.

Journalist AutoGids/AutoWereld

Instagram: @kvnkrsmnsonwheels

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten