Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Apple en VW werken samen aan zelfrijdende auto

Geschreven door Etienne Van Zuylen op 28-05-2018

Nadat eerder BMW en Mercedes Apple hadden afgewezen wil Volkswagen nu toch met de IT-reus in zee gaan voor de ontwikkeling van een zelfrijdende auto.

Apple heeft zijn project voor een zelfrijdende auto wat moeten terugschroeven. Het idee werd echter niet opgeborgen en de technologie wordt nog steeds verder ontwikkeld. Als bewijs tellen de ongeveer tien autonome Lexussen van het bedrijf die in Californië rondrijden. Maar omdat het bouwen van een auto zonder fabriek en op basis van een blanco blad complex is, wil het elektronicabedrijf liever samenwerken met autobouwers om zijn autonome rijsystemen te testen. Volgens de New York Times zouden BMW en Mercedes het aanbod van de Amerikaanse reus, die een aantal vervelende voorwaarden zou stellen, al afgewezen omdat ze de gegevens en het design van de auto onder controle willen houden.

Akkoord met Volkswagen

VW lijkt echter wel bereid om de voorwaarden van het merk met het appellogo te aanvaarden. De groep zou een contract voor de ontwikkeling van zelfrijdende auto’s hebben getekend met Apple. De Transporter zou het eerste model zonder bestuurder worden van Apple binnen Project Titan. De teams van Apple gaan er hun eigen stoelen, elektronica en dashboard in monteren. Voor testwerk onder dagelijkse omstandigheden gaat de auto dienen als autonoom pendelbusje voor Apple-werknemers in de hoofdzetel in Cupertino (Californië).

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten