Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Chevrolet Bolt overtreft Volt

Geschreven door Olivier Maloteaux op 08-01-2018

Het succes van de Chevrolet Bolt in de Verenigde Staten is zo groot dat hij zijn plug-in hybride neef Volt in de schaduw stelt.

In 2017 verbrak de Chevrolet Bolt in de Verenigde Staten bijna elke maand een nieuw verkooprecord, met tot 3.227 verkochte exemplaren in december jongstleden. Over het gehele jaar werden 23.297 stuks verkocht van de elektrische middenklasser, wat er niet zoveel minder zijn dan van de Tesla Model S, die de populairste EV van de VS blijft (met ongeveer 27.000 exemplaren in het voorbije jaar). Chevrolet is dus goed op weg naar zijn doelstelling om 30.000 Bolts per jaar te verkopen in zijn vaderland.

Populairder dan plug-in hybride

De Bolt is dus een succes, in die mate dat hij zijn plug-in hybride neef Volt overtreft. Deze vijfdeursberline, die enkel in Noord-Amerika verkrijgbaar is, combineert een elektromotor en een 1.5-benzinemotor die als rijbereikuitbreider dient. Het voorbije jaar zakte de verkoop van de Volt met 18 procent in en volgens sommige geruchten wordt de productie in 2020 gestaakt. Toch zal GM de architectuur van de Volt niet schrappen, want die zou worden toegepast in een cross-over, een koetswerkstijl die meer in de smaak valt dan een vijfdeursberline.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten