Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Designer Alessandro Dambrosio ruilt Audi voor Mitsubishi

Geschreven door Jean-François Christiaens op 31-07-2018

Alessandro Dambrosio wordt designdirecteur bij Mitsubishi Motors. De Italiaanse ontwerper was eerder aan de slag voor de Fiat-groep en werkte tot voor kort bij Audi.

De Mitsubishi Motors Corporation (MMC) heeft een nieuw designhoofd. Alessandro Dambrosio wordt Executive Design Director of Advanced Design en zal de teams leiden bij de drie ontwerpstudio's van de Japanse constructeur, die gelegen zijn in Frankfurt, Okazaki en Tokio. De Italiaan begint in oktober en rapporteert aan Tsunehiro Kunimoto, Corporate Vice President Design Division. 

Alessandro Dambrosio startte zijn carrière bij de Fiat-groep. Hij begon in het Centro Stile Lancia, schopte het tot designhoofd bij eerst Alfa Romeo en daarna Maserati. In die periode was hij verantwoordelijk voor wagens zoals de Lancia Granturismo Concept, de Alfa Romeo Kamal Concept en de Maserati GranTurismo MC Concept.

Daarna vertrok Alessandro Dambrosio naar Duitsland, waar hij ging werken als onder de vleugels van voormalig designhoofd Walter de Silva. Binnen de Volkswagen-groep werd hij aangesteld als hoofd van de Audi Concept Design Studio. Daar leidde hij projecten zoals de Audi TT Sportback en de Lamborghini Egoista.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten