Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Mercedes gelooft nog steeds in diesel

Geschreven door Thibaut Miserque op 06-04-2018

Volgens Mercedes-CEO Dieter Zetsche hebben de klanten van zijn merk nog steeds vertrouwen in de dieselmotor voor hun modellen, en dat zal niet veranderen.

In 2017 verkocht Mercedes meer diesels dan in 2016. En hoewel de vraag in 2018 wat lijkt te dalen, is CEO Dieter Zetsche ervan overtuigd dat meer dan 50 procent van zijn afzet nog van de zelfontbrander zal komen. “Klanten hebben meer vertrouwen in de dieselmotor dan de politieke discussies laten uitschijnen”, zo zegt hij.

Standpunt

Zetsche, die erom bekend staat dat hij zich geen blad voor de mond neemt, heeft ook zijn visie gegeven op de huidige politieke beslissingen. Hij denkt dat de maatschappij zichzelf in de voet schiet door voorbij te gaan aan de lage CO2-uitstoot van de diesel. “Het gaat vaak over NOx, maar ik denk dat CO2 het grootste probleem blijft”. Daarmee verwijst hij niet naar de luchtvervuiling, maar naar de klimaatverandering. Geeft dat de diesel een vrijgeleide? Niet echt, zoals we al aanhaalden in ons grote dieseldossier waarin we het verschil uitleggen tussen de uitstoot van een zelfontbrander en van een benzinemotor. Maar Dieter Zetsche wil diesels dus niet uit de stad weren, en wordt daarbij in Vlaanderen geruggesteund door Mark Pecqueur.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten