Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Renault en Airbus gaan samen solid-statebatterijen ontwikkelen

Geschreven door Olivier Duquesne op 30-11-2022

De autowereld en de luchtvaartindustrie vinden elkaar, want Renault en Airbus gaan samenwerken aan het onderzoek en de ontwikkeling van vastestofbatterijen (solied-state) die het rijbereik van elektrische voertuigen aanzienlijk zouden optrekken.

Overzicht :

Renault en Airbus hebben elkaar gevonden. Ze hebben een samenwerkingsakkoord gesloten voor het onderzoek naar en de ontwikkeling van zogeheten vastestofbatterijen (solid-state). Dit type accu's weegt minder en biedt een groter rijbereik dan de lithium-ionbatterijen die we vandaag gebruiken. Het doel van de samenwerking is de verdubbeling van de energiedichtheid van accupakketten voor elektrische voertuigen tegen 2030.

LEES OOK Wat zijn vastestofbatterijen eigenlijk?

De samenwerking tussen Renault en AIrbus richt zich niet alleen op vastestofbatterijen zelf, maar op de volledige cyclus van fabricage en productie tot recyclage. Een hyperefficiënt energiebeheer moet resulteren in een minimale koolstofvoetafdruk. De solid-statebatterijen zullen gebruikt worden voor de hybride vliegtuigen die Airbus momenteel ontwikkelt en voor de elektrische auto's die Renault in de toekomst plant.

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten