Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Uniti: Zweedse elektrische auto voor 2019

Geschreven door Olivier Maloteaux op 20-09-2017

Het Zweedse Uniti meldt 500.000 euro te hebben ingezameld voor de ontwikkeling van zijn kleine elektrische stadsautootje.

Uniti is een Zweedse start-up die in 2016 is opgericht om een klein elektrisch karretje te ontwikkelen met een homologatie als zware quad. Hij wordt gemaakt in composietmaterialen en koolstofvezel, waardoor hij slechts 400 kilo weegt. Het nodige ontwikkelingsbudget wordt via een crowdfundingcampagne op het internet verzameld en Uniti meldt dat het vandaag al 500.000 euro heeft opgehaald voor zijn project. Er zouden ook al meer dan 800 voorbestellingen zijn genoteerd voor het karretje dat, als alles goed gaat, in 2019 op de markt komt.

150 tot 300 kilometer

Het kleine elektrische karretje wordt aangedreven door twee elektromotoren met een maximaal piekvermogen van 55 pk. Daarmee trekt hij op van 0 naar 80 km/h in minder dan 3,5 seconden en haalt hij een top van 90 of 130 km/h naargelang de versie. De motoren worden gevoed door een lithium-ionbatterij van 11 of 20 kW, die volgens de constructeur een rijbereik van respectievelijk 150 of 300 kilometer mogelijk maken.

Minder dan 20.000 euro

Voor de bouw van zijn elektrische auto heeft Uniti een samenwerkingsakkoord getekend met de Duitse reus Siemens om een ultramoderne en volledig geautomatiseerde fabriek te bouwen in het Zweedse Malmö. Die zou tot 50.000 auto’s per jaar kunnen bouwen. Het karretje wordt online verkocht en zou maximaal 19.900 euro gaan kosten, batterijen inbegrepen. Je kan nu al online een bestelling plaatsen.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten