Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Volkswagen en D'Ieteren vieren 75 jaar partnerschap

Geschreven door Frédéric Kevers op 17-03-2023

In 2023 viert Volkswagen 75 jaar invoer in België met D'Ieteren. Het contract werd getekend op 17 maart 1948, de Volkswagen Kever werd nog datzelfde jaar geleverd bij Belgische klanten.

Overzicht :

Momenteel staan de groepen D'Ieteren en Volkswagen samen voor de grote uitdaging van de elektrificatie van de Belgische automarkt, maar de twee partners kunnen ook terugblikken op een sterke band die ze samen hebben opgebouwd, na precies 75 jaar geleden hun samenwerking te beginnen op 17 maart 1948. Op dat moment gingen Établissements D'Ieteren Frères en de Volkswagen-fabriek akkoord om de Kever in te voeren naar België als eerste model van het merk, dat toentertijd nog onder Brits bewind stond.

D'Ieteren + Volkswagen 75th Anniversary

En hoewel het toen allemaal begon met de invoer van de kleine, betaalbare Volkswagen, mag de groep D'Ieteren zich vandaag de grootste auto-invoerder van België noemen met een portefeuille die quasi het volledige merkgamma van de Volkswagen-groep beslaat, van Volkswagen tot Bugatti en van Seat tot Rimac.

Ook een eigen fabriek

Het akkoord tussen beide partijen leidde ook tot de productie van de Volkswagen Kever in België, in de Brusselse fabriek van D'Ieteren in Vorst. Daar rolden maar liefst 1.143.664 exemplaren van de legendarische Kever van de band tussen 1954 en 1975. Ook andere modellen van de merken van VW werden in Brussel geproduceerd, waaronder Volkswagen, Audi, Iltis en Seat. Vandaag is de fabriek in handen van Audi en was het de eerste die een volledig elektrische auto van het merk mocht produceren, de E-Tron, die nu door het leven gaat als Q8 E-Tron. Het model zal ook in België geproduceerd blijven worden als vlaggenschip van het elektrische gamma van Audi.

Web Editor

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten