Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Industrie en economie / Ontslagen bij EV-fabriek van Volkswagen: vraag naar ID.3 en ID.4 daalt

Geschreven door Klaas Janssens op 15-09-2023

Door de teruglopende vraag van elektrische auto's in Duitsland ziet Volkswagen zich genoodzaakt 269 banen te schrappen in de fabriek waar onder meer de VW's ID.3, ID.4 en ID.5 van de band rollen. Wat is er aan de hand?

De Volkswagen Sachsen GmbH Zwickau Plant is een van de meest geavanceerde fabrieken die de VW-groep momenteel telt. Hoewel er Bentleys en Lamborghini's in elkaar gevezen worden, ligt de focus op elektrische auto's. Dan hebben we het niet alleen over de Volkswagens ID.3, ID.4 en ID.5, maar ook over de Audi Q4 e-Tron en de Cupra Born. De site is 1.800.000 vierkante meter groot, heeft een productiecapaciteit van 218.000 voertuigen per jaar en stelt 10.700 mensen te werk.

Maar sinds 1 september 2023 draaien de zaken vierkant.

Zwickau Volkswagen Sachsen

EV-verkoop daalt met 70%

Dat heeft niets met de werking van de EV-fabriek zelf te maken, wel met de plots teruglopende vraag naar elektrische auto's. Niet alleen bij Volkswagen, maar bij alle autocontructeurs die in Duitsland actief zijn. De reden? Begin deze maand heeft de Duitse overheid de interessante EV-premie voor ondernemers geschrapt, waardoor de verkoop van elektrische auto's met 70% terugliep. En moet je ook als fabriek op de rem gaan staan.

Vooralsnog is er sprake van 269 tijdelijke arbeidsplaatsen die geschrapt zijn, maar de 'huidige marktomstandigheden" zouden nog in Zwickau actieve werknemers hun job kunnen kosten. Volkswagen is niet van plan de investeringen in de moderne EV-fabriek te herbekijken.

VW Zwickau Plant Sachsen

 

 

Channel Manager Produpress Websites

Twitter: @janssensklaas / Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten