Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Officieel: SAIC Maxus T90 EV (2022)

Geschreven door Klaas Janssens op 20-09-2022

Op de IAA Transport 2022 in Hannover stelt het Chinese SAIC de T90 EV voor, een elektrische pick-up met een rijbereik van 330 kilometer.

In de Verenigde Staten worden elektrische pick-ups een dingetje. Denk maar aan de Ford F-150 Lightning, de GMC Hummer en de Rivian R1T. En dan hebben we het geeneens over de langverwachte Tesla Cybertruck of de reïncarnatie van Scout. Maar ook elders in de wereld wordt de zich razendsnel ontwikkelende markt van de elektrische pick-up met argusogen gevolgd. Ook door het Chinese SAIC.

Op de IAA Transport 2022 in het Duitse Hannover stelt de Chinese autoconstructeur de Maxus T90 EV voor, een 5,37 meter lange pick-up die geleverd zal worden met een dubbele cabine. De elektromotor combineert een piekvermogen van 204 pk met een maximumkoppel van 310 Nm, power die op de achterwielen gezet wordt. Het batterijpakket heeft een capaciteit van 89 kWh en belooft een rijbereik van 330 kilometer, berekend volgens het gangbare WLTP-protocol. Over de laadmogelijkheden wordt voorlopig niet gecommuniceerd.

De Belgische invoerder communiceert nog niet over de introductie, laat staan de prijs van de Maxus T90 EV. Wel dat de elektrische pick-up over een 1,49 meter lange en 1,51 meter brede laadruimte beschikt. En dat het nuttige laadvermogen 925 kilogram bedraagt. Het interieur komt met elektrische verstelbare, in kunstleed verpakte stoelen. En er is ook sprake van een multimediamodule met een aanraakscherm van 10,25 inch, voorzien van smartphone-integratie.

SAIC Maxus T90 EV

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten