Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Nieuw model / Verkoop Ford F-150 Lightning gaat als de bliksem

Geschreven door Olivier Duquesne op 21-09-2021

De nieuwe Ford F-150 blijkt een bestseller in de Verenigde Staten. Maar ook de elektrische Lightning-versie van de potige pick-up verkoopt verrassend vlot.

De Ford F-150 Lightning kan niet snel genoeg komen. Sinds de orderboeken opengingen vier maanden geleden, noteerde de Amerikaanse constructeur liefst 150.000 reserveringen voor de elektrische pick-up. Om op die verrassende vraag te anticiperen, heeft Ford besloten de productie in de fabriek in Dearborn, Michigan op te trekken. Er worden 450 extra mensen in dienst genomen en nog eens 250 miljoen dollar aan de oorspronkelijke investeringen toegevoegd, met de bedoeling het productietempo op te krikken van de beoogde 40.000 naar liefst 80.000 exemplaren per jaar.

>> Lees ook - Rivian R1T is elektrische pick-up met grote plannen

Het succes van de Ford F-150 Lightning is onder meer te danken aan de milde introductieprijs die onder de 40.000 dollar ligt. Dat is bijna de helft van wat de Rivian R1T zal kosten, de eveneens elektrische pick-up die als de grote rivaal wordt gezien. De concurrentie groeit overigens snel: ook de Chevrolet Silverado krijgt een EV-versie, terwijl de elektrische GM Hummer ook een pick-upversie zal verwelkomen.

2022 Ford F-150 Lightning

2022 Ford F-150 Lightning: de details

XXL-batterij

De Ford F-150 Lightning heeft een motor met 430 pk tot 570 pk, afhankelijk van de versie. All-wheel Drive is inbegrepen, evenals autonoom rijden op niveau 3. De grootste batterij heeft een capaciteit van 153,6 kWh en kan snelladen aan 150 kW (DC).

Rijbereik van 480 km

Met de 19,2 kW wisselstroomlader kan de Ford F-150 Lightning in 8 uur worden opgeladen met een geschikt oplaadpunt op het werk of thuis. Het maximale bereik is 480 km volgens de strenge Amerikaanse EPA-normen. Het basismodel heeft al een actieradius van 370 km.

Generatorset

De F-150 Lightning komt met zowel  V2G als V2L. V2G is de mogelijkheid om de in de batterij opgeslagen energie te recupereren om een huis van stroom te voorzien, via een aangepaste wallbox, in geval van stroomuitval of afwezigheid van elektriciteit. V2L is de mogelijkheid om een of meer elektrische apparaten op de auto aan te sluiten. Om op een bouwplaats te werken, bijvoorbeeld.

Werkinstrument

Geen stress bij het vullen van de container. De Ford F-150 Lightning heeft een laadvermogen van 900 kg. Er is ook een voorlaadruimte - een zogeheten frunk - met een volume van 400 liter. Tenslotte kan deze elektrische pick-up een trekhaak van 4,5 ton trekken!

Leveringen

De Ford F-150 Lightning komt in 2022 op de markt, maar vooralsnog enkel in de Verenigde Staten.

 

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten