Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Salon van Tokio 2017 / Mazda Coupe Vision: elegant manifest

Geschreven door Jean-François Christiaens op 25-10-2017

Mazda stelt op zijn stand in Tokio een concept voor van een grote coupé. Productieplannen lijken er niet te zijn, want dit “sculptuur” dient vooral als een esthetisch manifest voor de Mazda’s van morgen.

Misschien zien we ooit toch een grote berline met coupétrekjes opduiken in de Mazda-catalogus die is geïnspireerd op de bijzonder elegante Coupe Vision die nu in Tokio staat. Maar wat in elk geval vaststaat, is dat Mazda deze conceptcar vooral wil gebruiken als een esthetisch manifest. Het ontwerp van de grote coupé met zijn eindeloze motorkap illustreert de jongste evolutie van de Kodo-designtaal die zo kenmerkend is voor de jongste producten van Mazda. Volgens de designers breekt de nieuwe conceptcar met de “ritmische bewegingen” van de vorige Kodo-producten en kiest hij voor “een meer eenvoudige vorm, ontdaan van elke kunstgreep”. Mazda voegt nog toe dat het prototype op buitengewone manier de nieuwe esthetische lijn uitzet voor zijn gamma. Die kiest vooral voor de ‘less is more’-aanpak.

Meer vloeiend

In de praktijk mogen we van Mazda dus minder “gewrongen” lijnen verwachten en een meer vloeiend en natuurlijk design. Op die twee punten is de Coupe Vision in elk geval bijzonder geslaagd. Hij geeft aan hoe Mazda wil streven naar elegante en uitgezuiverde koetswerken. Voor het interieur zegt Mazda, dat graag uitpakt met zijn Japanse wortels, dat het zich heeft gehouden aan de voorschriften van het “Ma”. Dat is een term die wijst op het minutieuze gebruik van de ruimte om een atmosfeer te creëren. Daarmee kan bijvoorbeeld een coupé-interieur worden gemaakt dat op geen enkele manier een opgesloten of krap gevoel geeft. Wat ons betreft mag dit principe zo snel mogelijk in de volgende generatie van de MX-5 worden toegepast.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten