Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Salon van Tokio 2017 / Toyota Concept i-Ride: elektrische en zelfstandige stadsauto

Geschreven door Olivier Maloteaux op 18-10-2017

Op het salon van Tokio stelt Toyota een nieuwe conceptcar voor van een elektrische en zelfstandige mini-stadsauto.

De Concept-i-familie van Toyota breidt uit. Het eerste model (rechts op de foto) werd in januari al voorgesteld op de Consumer Electronics Show in Las Vegas. Hij krijgt volgende week in Tokio het gezelschap van twee nieuwe prototypes: de Ride (links op de foto) en de Walk (in het midden).

Besturing via joystick

De Concept-i Ride is een stadsvoertuig van 2,5 meter lang (ter illustratie: een Smart Fortwo is 2,69 meter lang), 1,30 meter breed en 1,5 meter hoog. Het interieur telt twee zitplaatsen waar je via omhoog scharende deuren toegang toe krijgt. De stoelen schuiven daarbij naar buiten om het in- en uitstappen te vergemakkelijken. De sfeer aan boord is origineel en de rij-informatie wordt op een breed scherm gegroepeerd. Verrassend genoeg heeft hij geen stuur of pedalen, want je bestuurt dit karretje met een joystick. Hij wordt door een elektromotor aangedreven en zijn batterijen geven hem een rijbereik van 100 à 150 kilometer. Net zoals de eerst Concept-i is de Ride uitgerust met een kunstmatige intelligentie, die niet enkel de gewoontes en voorkeuren van de bestuurder leert kennen maar ook zijn emoties kan lezen.

Segway volgens Toyota

Daarnaast stelt Toyota in Tokio ook de Concept-i Walk voor. Dat is een driewieler die het midden houdt tussen een elektrische step en een hoverboard. Net zoals bij een Segway staat de bestuurder verticaal en bestuur je het toestel door je lichaam te kantelen. Met zijn Concept-i-familie denkt Toyota dus na over de mobiliteitsproblemen van sterk verzadigde steden. Sommige van de technieken uit deze conceptcars worden vanaf 2020 op de openbare weg getest.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten