Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Salon van Tokio 2017 / Toyota Crown Concept: Japanse parel

Geschreven door Jean-François Christiaens op 06-10-2017

In Tokio stelt Toyota de nieuwe generatie voor van zijn vlaggenschip Crown in de vorm van een conceptcar. De statige berline blijft ook deze keer voorbehouden aan de Japanse markt.

Bij ons is de Toyota Crown een nobele onbekend, maar in Japan is hij een echte gevestigde waarde. Sinds het model halverwege de jaren 1950 op de markt kwam, zijn er zo al… 14 generaties de revue gepasseerd. De huidige stamt uit 2012 en Toyota lijkt zich stilaan op te maken om hem te vervangen. Ter gelegenheid van het volgende salon van Tokio, dat eind deze maand zijn deuren opent, maken we op de Toyota-stand in elk geval kennis met een enorme berline die de naam Crown Concept krijgt. Die zou zo goed als productieklaar zijn. Maar omdat zijn carrière pas halverwege 2018 van start gaat, noemt Toyota hem nog eventjes een conceptcar.

Klassiek modernisme

Ondanks de uitbreiding van het Lexus-gamma, dat parallel ook grote berlines aanbiedt, lijkt Toyota niet van plan om de productie van zijn nationale monument op te geven. De straten van Tokio lijken namelijk geplaveid met de Crown-taxi’s. De grote prestigeberline zal echter ook deze keer de Japanse eilanden niet verlaten. Buiten zijn nieuwe front met een modern radiatorrooster blijft de lijn van de conceptcar erg klassiek en trouw aan de algemene uitstraling van alle vorige Crowns. Onderhuids is hij echter ultramodern. Toyota geeft namelijk aan dat de nieuwkomer op de recente modulaire TNGA-architectuur is gebouwd. Het 4,91 meter lange slagschip krijgt uiteraard hybride motoren. En in tegenstelling tot wat zijn zeer klassieke uiterlijk suggereert, is ook de uitrusting hightech. Toyota noemt hem een ‘geconnecteerde auto’ en verduidelijkt dat hij een geperfectioneerd data-uitwisselingssysteem gebruikt om te communiceren met andere voertuigen en met de ‘intelligente’ infrastructuur.

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten