Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Belgian Eco Marathon 2009

Geschreven door Olivier Duquesne op 14-10-2009

Voor het eerst werd de Belgian Eco Marathon gewonnen door een elektrische auto, die het koetswerk van een Renault Mégane had. De finale vond afgelopen zondag plaats op de wielerbaan van Rebecq.

Gedurende drie manches streden de auto's, geprepareerd door de Brusselse Ecam, het Technisch Lyceum Stievenart van Hornu en het Lyceum Mongy van Marcq-en-Baroeul (Frankrijk) om de titel Belgisch kampioen Eco Marathon Waalse Gewest 2009. Uiteindelijk won de elektrische 'Mégane' van de ECAM de tite, voor de diesels van het LTSH (tweede) en het Lyceum Mongy (derde). Hij legde gemiddeld 841,735 kilometer met slechts één 'liter' brandstof, tegenover 816,417 kilometer voor de tweede auto. De derde reed 655,917 kilometer.

Aan de laatste manche, op 11 oktober jongstleden in Rebecq, namen een tiental ploegen deel, waarvan sommige zich kwamen voorbereiden voor het kampioenschap 2010. De teams moesten zoveel mogelijk kilometers afleggen met 1 liter benzine, of het equivalent ervan, overeenkomstig een ingewikkelde energetische berekening. Aangezien het niet mogelijk een batterij te 'vullen', wordt gewoon een verbruiksmeter gebruikt, die de motor uitschakelt zodra het equivalent is bereikt.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten