Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Caravan van het Jaar 2024: speciaal voor elektrische auto's

Geschreven door Klaas Janssens op 06-10-2023

De Nederlandse organisatie voor verkeer en toerisme ANWB heeft de Knaus Yaseo uitgeroepen tot Caravan van het Jaar 2024. Vooral omdat deze caravan zich specifiek richt tot kampeerders met een elektrische auto.

Het rijbereik van een elektrische auto neemt razendsnel toe dankzij de steeds efficiëntere elektromotoren en dankzij de steeds grotere batterijpakketten. Bovendien schieten de laadpalen als paddenstoelen uit de grond, waardoor de range anxiety verder afneemt. Tot je op vakantie vertrekt en een caravan aan je trekhaak hangt. Het elektrische aandrijfgeheel moet steviger aan de bak, want het extra gewicht en de verstoorde aerodynamica doen het rijbereik kelderen.

En dat wordt een dingetje, zeker in Nederland. Want onze noorderburen zijn niet alleen fervente kampeerders, maar ook fervente EV-rijders. En daar heeft de ANWB rekening mee gehouden bij hun traditonele verkiezing van de Caravan van het Jaar. De jury kroonde de Knaus Yaseo (beschikbaar als compacte 340 PX en als grotere 500 DK) tot winnaar van 2024, omdat zijn lichte ontwerp en aerodynamische design enorm geschikt zijn voor elektrische auto's. Ze roemen ook de mogelijkheid om de wagen als stroomleverancier van de caravan te gebruiken.

Caravan van het Jaar 2024: Knaus Yaseo - oordeel van de ANWB-jury

“De Yaseo is met een rijklaar gewicht vanaf 905 kg (340 PX) uitermate geschikt voor elektrische trekauto’s, waarbij niets wordt ingeleverd aan luxe, ruimte en comfort. De kleurstelling is traditioneel met houtdecor, moderne interieurpanelen en aardse tinten, in combinatie met geïntegreerde, sfeervolle ledverlichting. Een groot serviceluik (optie) is handig om in de caravan fietsen of grote bagagestukken te laden door de banken in te schuiven en de tafel op te klappen. Variabele meubelmodules, zoals de uitschuifbare douchecel, zijn inventief en bieden de gebruiker de mogelijkheid de ruimte maximaal te benutten. Alle basisuitrusting werkt op elektriciteit waarbij de elektrische auto dienst kan doen als stroomleverancier. Onderweg koken is zo geen probleem meer. Knaus biedt een gasinstallatie optioneel aan in deze nieuwe caravanserie.”

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten