Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Éco marathon 2010-2011

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-07-2011

Het derde seizoen van de Éco Marathon Wallonie werd gedomineerd door elektrische prototypes. De eerste dieselauto werd pas zesde. En de kloof die tussen de brandstoffen geslagen werd, is vrij groot.

Op de velodroom van Rebecq hebben de teams die deelnamen aan de Éco Marathon Wallonie 2010-2011 op 3 juli 2011 hun laatste race van het kampioenschap gereden. Een elektrisch prototype domineerde over een totaal van vier manches. Het voertuig met de naam Flash van het Lycée Mongy uit Marcq-en-Baroeul (Frankrijk) heeft een resultaat behaald dat het equivalent is van 2.110 km/l EuroSuper. Deze prestatie is te danken aan een onuitgegeven technische keuze. Door tijdsgebrek besloot het team om de geplande verbrandingsmotor te vervangen door een elektromotor, en dat terwijl ze wel de kettingaandrijving en vrijloop van het oorspronkelijke ontwerp behielden.

Op de tweede plaats zien we het elektrische prototype Blue van de Faculté Polytechnique van de Université Libre de Bruxelles met 1.452 km/l EuroSuper. De derde trede van het podium werd ingenomen door het kampioenenvoertuig van 2010, WAWnina, van de Luiks-Gentse associatie DiGoDeb met 1.106 km/l EuroSuper.

De elektrische wagens hebben het kampioenschap duidelijk gedomineerd, ondanks precieze metingen en een perfect uitgedacht systeem dat het energieverbruik uitdrukt in een equivalent aan EuroSuper-benzine. Het hoogst geëindigde prototype met verbrandingsmotor kwam zelfs pas op de zesde plaats. Dat was de Bel'Go van het Institut Stievenard van Hornu met 685 km/l EuroSuper. Maar dat team heeft onmiddellijk de ontwikkeling aangekondigd van een beter presterende motor verbrandingsmotor. Het resultaat daarvan zal te zien zijn in oktober, bij de start van het kampioenschap 2011-2012.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten