Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Gezinswagen van het Jaar 2009

De Skoda Superb en de Honda Jazz zijn verkozen tot Gezinswagen van het Jaar 2009. Organisatoren van het evenement waren VAB en onze Franstalige tegenhanger Le Moniteur Automobile.

De verkiezing wordt al voor de 22ste keer door de VAB (Vlaamse Automobilisten Bond) georganiseerd. Sinds dit jaar is Le Moniteur Automobile partner in het Franstalige landsdeel. Voor de gelegenheid werden zestig gezinnen geselecteerd en 26 autojournalisten, die samen de jury vormden. De verkiezing gebeurt in twee categorieën: een voor auto's tot 15.000 euro en een voor modellen tot 25.000 euro.

In de eerste categorie wordt het podium ingenomen door de Honda Jazz 1.2, de Hyundai i30 1.4i en de Ford Fiesta 1.4 TDCi. In het duurdere segment staat de Skoda Superb 1.4 TSI op kop, voor de Ford Mondeo 1.8 TDCi Econetic en de Citroën C5 1.6 HDi. Dit jaar namen in categorie twaalf auto's deel, terwijl categorie 2 uit veertien modellen bestond, met zowel klassieke deelnemers als enkele verrassingen, zoals de Chevrolet HHR, de Dodge Journey of de Hyundai H-1.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten