Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Gouden Stuurwiel 2009

Geschreven door Olivier Duquesne op 05-11-2009

De Duitse tijdschriften AutoBild en Bild am Sonntag hebben hun jaarlijkse "Goldenes Lenkrad" (Gouden Stuurwiel) toegekend.

De verschillende Europese edities van het blad AutoBild en de Duitse tabloid Bild am Sonntag hebben hun jaarlijkse resem Gouden Stuurwielen uitgedeeld. Enige subjectiviteit was daarbij niet vreemd, want de Duitse auto-industrie gaat met het gros van de prijzen aan de haal. Vijftig professionele racers, ingenieurs, beroemdheden en journalisten van AutoBild hebben in zes categorieën naar de beste auto's gezocht. Voor de stadswagens ging de Volkswagen Polo vooraf aan de Citroën C3. De Opel Astra kreeg in het segment van de middenklassers de voorkeur op de Skoda Yeti. De beste eenvolumer, het enige segment waar de Duitse garde nagenoeg afwezig is, werd de Renault Scénic, voor de Toyota Verso.

In de hogere prijsklasse kreeg de Audi A5 Sportback een Gouden Stuurwiel toegekend, terwijl de BMW 5-Reeks Gran Turismo zilver kreeg en de Mercedes E-Klasse brons. Er was een aparte categorie voor ecologische auto's en daar kregen de Toyota Prius en de Volkswagen Polo BlueMotion een even hoge score en bleven ze ver voor op de Mercedes S 400 Hybrid. In het allerduurste segment triomfeerde de Porsche Panamera, voor de BMW 7-Reeks en de Mercedes S-Klasse.

Ten slotte mochten de lezers van de tijdschriften van de Axel Springer-groep ook nog hun favoriete droomwagen uitkiezen op zuiver subjectieve basis. De Mercedes SLS kreeg daar de voorkeur op de Audi R8 Spyder en de Aston Martin One77. De prijzen werden uitgedeeld door Luca di Montezemolo, CEO van Ferrari en Fiat en zelf verkozen tot "Man van het Jaar" door AutoBild.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten