Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / VIDEO - Honda Civic Type R breekt Nürburgring-record

Verwachte lancering : 01-09-2017

Geschreven door Valentin Delchambre op 24-04-2017

Net zoals zijn voorganger heeft de Honda Civic Type R het record voor voorwielaandrijvers op de Nürburgring geklopt, tot groot ongenoegen van de Volkswagen Golf GTI Clubsport S…

Autoconstructeurs blijven elkaar het leven zuur maken op de beroemde Nordschleife. Op 3 april jongstleden klopte een ontwikkelingsprototype van de Honda Civic Type R het meest recente ronderecord op de Nürburgring, dat in handen was van de VW Golf GTI Clubsport S (7 min 47). Hij verslond het Duitse circuit in 7 min 43,8 seconden. De Japanse constructeur benadrukt dat het recordexemplaar erg dicht bij de productieversie ligt.

Bijna 7 seconden

De vorige Civic Type R kaapte het record voor voorwielaandrijvers op de ‘Ring al in 2015 (7 min 50,63) al van de Renault Mégane RS Trophy R met zijn 7 min 54,36. De nieuwe generatie doet nu dus nog veel beter. In vergelijking met zijn voorganger heeft hij 10 pk meer (320 pk) met een ongwijzigd koppel van 400 Nm. Hij is ook 16 kilo afgeslankt en heeft tegelijk een 38 procent grotere structuurstijfheid. De nieuwe meerarmige ophanging stabiliseert de auto nog beter bij het remmen en vermindert rolneigingen, zodat de coureur bochten nog zelfzekerder kan aanvallen.

Gestript

Daar moet nog aan worden toegevoegd dat de auto naast de verplichte rolbeugel ook zonder achterbank en infotainmentsysteem reed. Hij stond op racebanden, maar dan wel straatlegale exemplaren. Het is ook belangrijk om te vermelden dat het circuit sinds zijn vorige record werd opgefrist. Maar dat heeft hem er niet van weerhouden om de VW Golf te vernederen, die zijn record ook al na de herstellingswerk van de baan heeft gevestigd… De Honda Civic Type R komt deze zomer op de markt.

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten