Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Leaseauto van het Jaar 2008

Geschreven door Olivier Duquesne op 03-12-2008

De Citroën C5 is verkozen tot "Leaseauto van het Jaar 2008". Die prijs is toegekend door een jury van journalisten, vlootbeheerders en fleetexperts.

De Belgische Leaseauto van het Jaar 2008 is de Citroën C5, die trouwens in januari van dit jaar zijn wereldpremière op het autosalon van Brussel beleefde. De jury bestond uit drie vlootbeheerders, twee journalisten en vier lease-experts van ING Car Lease Belgium. Zij kenden punten toe op basis van een aantal criteria, waaronder de professionele uitstraling van de auto, het gamma, de leveringstijden, het verbruik en de CO2-uitstoot, de veiligheid, de leaseprijs, de kwaliteit van de invoerder en het dealernetwerk en nog enkele praktijktests.

Ook andere auto's kregen prijzen. De Citroën werd de beste algemeen, maar in de categorie Economy werd de Ford Fiesta verkozen, voor de Seat Ibiza en de Mazda 2. De Peugeot 308 (SW) was volgens de jury de beste in het segment Business en liet daar de Hyundai i30 (Crosswagon) en de Lancia Delta achter zich. De winnaar van het segment Business+ is voorspelbaar, want dat is net de categorie waarin de C5 speelt. De Citroën werd daar gevolgd door de Audi A4 (Avant) en de Ford Kuga. Ten slotte was er nog de Speciale Prijs van de Jury, die naar de Jaguar XF ging. Hij liet de Fiat 500 en de Subaru Legacy achter zich.

Jan Van Roon, Director of Sales and Marketing bij ING Car Lease en voorzitter van de jury gaf aan dat het verbruik en de CO2-uitstoot een primordiaal criterium zijn geworden in de keuze van wagenparkbeheerders. Hij verwees daarbij onder andere naar een actie van ING waarbij fleet managers werd voorgesteld om hun wagenpark kostenloos vroegtijdig te vervangen door auto's met een lagere CO2-uitstoot.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten