Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Leaseauto van het Jaar 2009

Geschreven door Olivier Duquesne op 19-10-2009

ING Car Lease heeft de Opel Insignia verkozen tot Leaseauto van het Jaar 2009. Hij kreeg de voorkeur boven drie andere auto's die elk in hun respectieve categorie wonnen.

De Leaseauto van het Jaar-verkiezing wordt elk jaar georganiseerd door ING Car Lease. De jury bestaat uit drie fleetbeheerders, twee journalisten en vier experts van ING Car Lease. Die duiden winnaars aan in vier categorieën, waarvan er dan één uiteindelijk de hoofdtitel krijgt.

Zo kon de jury dit jaar kiezen tussen de Toyota iQ, de Renault Mégane, de Opel Insignia en de Mercedes E-Klasse. De Opel, die eerder al werd verkozen tot Auto van het Jaar, ging met de overwinning aan de haal. Dat is een mooie opsteker voor het merk dat middenin een zware mediastorm verkeert door de hele soap rond zijn overname. En bovendien kreeg de Insignia ook nog eens de prijs van het publiek, die wordt verkozen via een online enquête onder bestuurders, klanten en professionele relaties. Die gaven hem 32 procent van de stemmen, waarmee hij ver voor de tweede en derde plaats (Audi Q5 en Volvo XC60) kwam.

Voor de evaluatie van de winnaars per categorie keek de jury naar een aantal criteria, waaronder het leveringsprogramma en de wachttijden (15 procent), het verbruik en de CO2-uitstoot (15 procent), de kwaliteit van de invoerder en het distributienetwerk (15 procent), de veiligheid (10 procent), het leasebedrag, de restwaarde en de onderhoudsfrequentie (20 procent) en testritten (25 procent).

Per categorie werden drie auto's geselecteerd die konden worden genomineerd:
Economy-klasse: Toyota iQ, Volkswagen Polo, Ford Ka
Business-klasse: Renault Mégane, Citroën C3 Picasso, Toyota Urban Cruiser
Business+-klasse: Opel Insignia, Skoda Superb, Toyota Avensis
Executive-klasse: Mercedes Classe E, Volvo XC60, Audi Q5

Web Editor - Specialist Advice

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten