Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / Onderscheiding FuturAuto 2009

Geschreven door Olivier Duquesne op 09-01-2009

Michelin heeft met zijn Active Wheel de onderscheiding FuturAuto gewonnen. Deze prijs wordt uitgereikt door de BJAP (Beroepsjournalisten van de Automobielpers).

De onderscheiding FuturAuto van de BJAP bekroont het merk dat tijdens de voorbije twaalf maanden de meest spectaculaire, de nuttigste of de origineelste verwezenlijking ten voordele van de automobilist heeft voorgesteld. Bij de kandidaten waren dit jaar een wiel, een automatisch remsysteem, twee auto's en een vierwielsturing. Uiteindelijk ging Michelin met de overwinning aan de haal met het Active Wheel. Dat omvat de band en de rem, maar ook een ophanging en een elektromotor. Hierdoor komt er plaats vrij onder de motorkap, wat tal van esthetische vrijheden mogelijk maakt. Met deze innovatie is het mogelijk auto's te ontwikkelen met twee- of vierwielaandrijving, zoals de Heuliez Will en de Venturi Volage die op het jongste salon van Parijs werd voorgesteld.

Het Active Wheel van Michelin ging met 41 punten de veiligheidssystemen van Volvo vooraf (City Safety-Collision Mitigation System-Lane Departure Warning), dat 40 punten kreeg, de kleine 3zitter Toyota iQ (33 punten), de vierwielsturing 4Control van de Renaults Laguna GT en Laguna Coupé (30 punten) en de elektrische auto met stroomopwekkende verbrandingsmotor Chevrolet Volt (29 punten). Jan Muylaert, de voorzitter van de BJAP, zal tijdens de persdag van het salon van Brussel de onderscheiding FuturAuto 2009 aan de verantwoordelijken van Michelin overhandigen.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten