Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Titels en records / VW Golf Wereldauto van het Jaar 2013

Geschreven door Olivier Duquesne op 28-03-2013

De Volkswagen Golf is verkozen tot Wereldauto van het Jaar 2013. Bij de winnaars van de subcategorieën vinden we de Porsche Boxster/Cayman, de Jaguar F-Type en de Tesla Model S.

De internationale jury van journalisten, waar Xavier Daffe, hoofdredacteur van ons zusterblad Le Moniteur Automobile, deel van uitmaakt, heeft de titel 'Wereldauto van het Jaar 2013' (WCOTY) toegekend aan de Volkswagen Golf. De Duitse berline won het van de drie andere finalisten: de Mercedes A-Klasse, het duo Porsche Boxster/Cayman en het trio Scion FR-S/Subaru BRZ/Toyota GT86. Volkswagen schittert geregeld in deze verkiezing, zoals met de Up in 2011, de Polo in 2010 en de Golf in 2009.

Daarnaast kreeg de Porsche Boxster/Cayman de titel 'World Performance Car 2013' (voor de Ferrari F12 Berlinetta en het trio Scion FR-S/Subaru BRZ/Toyota GT86), sleepte de Jaguar F-Type de prijs 'World Car Design 2013' in de wacht (voor de Aston Martin Vanquish en de Mazda 6) en werd de Tesla Model S verkozen tot 'Groene Wagen van het Jaar 2013' (voor de Renault Zoé en de Volvo V60 Plug-in Hybrid).

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten