Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / Hoeveel kost de Citroën Berlingo à la 2CV Fourgonnette?

Geschreven door Klaas Janssens op 11-10-2022

Een Citroën Berlingo is een bijzonder handige gezinswagen, maar beduidend minder leuk om naar te kijken. Daarom verandert Caselani je saaie bestelbreak in een prettige 2CV Fourgonnette.

UPDATE Citroën heeft nu ook prijzen gekleefd op de Caselani Berlingo à la 2CV Fourgonnette. Zie overzicht onder aan het artikel.

Je wil een praktische Citroën Berlingo, maar je vind het design van de bestelbreak maar niets? Geen nood, want samen de Franse constructeur biedt een in samenwerking met het Italiaanse Caselani ontwikkelde ombouwkit aan, met een design dat geïnspireerd werd door de Citroën 2CV Fourgonnette. Dat is de uit 1951 stammende bestelversie van de tweepeekaa.

Citroën 2CV Fourgonnette

Ook elektrisch

De nostalgische ombouwkit voor de Citroën Berlingo bestaat uit een heleboel koetswerkpanelen die de geïnspireerd zijn door de 2CV Fourgonnette, van de bolle koplampen en het V-vormige rooster tot de afgeronde raampartijen en de geribbelde flanken. Hoewel Caselani het verleden probeert te respecteren, was het nooit de bedoeling een hedendaagse remake van de Fourgonnette te maken. Wel een veel leukere Berlingo met designknipogen naar de Citroën 2CV.

LEES OOK Maakt Citroën 2CV comeback als leuke EV

Omdat de ombouwkit enkel het koetswerk onder handen neemt, kan je een Citroën Berlingo Fourgonnette hebben op benzine, diesel of elektriciteit. Aan de praktische talenten wordt niet geraakt, ook als Fourgonnette blijft de Berlingo een bijzonder praktische bestelbreak met veel binnenruimte en een enorme koffer. Of een handige familiewagen, als je voor de Multispace opteert.

Citroën Berlingo Fourgonnette

Update: Prijzen Citroën Berlingo Fourgonnette

De productie van de koetswerkpanelen start op 1 oktober 2022 en je zal ze weldra kunnen bestellen via het Citroën-netwerk. Een Caselani-kit voor een bestaande Berlingo kost 16.800 euro (exclusief btw), al kan je ook een van de fabriek af geprepareerde versie bestellen, van zowel de bestelwagenvariant als van de Multispace-personenversie. Opgepast: ook deze prijzen zijn zonder btw.

Citroën Berlingo Fourgonnette Caselani (bestelwagen)

  • 1.2 PureTech: 37.500 euro
  • 1.5 BlueHDI: 39.000 euro
  • Ë-Berlingo 50 kWh: 49.000 euro

Citroën Berlingo Fourgonnette Caselani (Multispace)

  • Ë-Berlingo 50 kWh: 59.000 euro.

 

 

Hoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten