Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Tuning / HWA bouwt restomod op basis van de Mercedes 190 E 2.5-16 Evo 2

Geschreven door Frédéric Kevers op 23-11-2023

De restomodrage blijft boeiende projecten opleveren, want HWA gaat een Mercedes 190 E 2.5-16 Evo 2 onder handen nemen. Wat zijn ze van plan met dit destijds voor de racerij gebouwd homologatiemodel?

HWA mag binnenkort 25 kaarsjes uitblazen en wil een rode kers op de verjaardagstaart. En dat doen ze door een restomod te ontwikkelen van de Mercedes 190 E 2.5-16 Evo 2, een auto die destijds ontwikkeld werd als homologatiemodel voor de DTM-racerij. De productie bleef steken op 502 stuks, vandaag gegeerde exemplaren die momenteel van eigenaar verwisselen voor 500.000 euro en meer. Maar de HWA Evolution, zoals de restomod zal gaan heten, legt de lat nog wat hoger.

LEES OOK Prodrive doet Subaru 22B herleven

HWA plant een oplage van 100 exemplaren, waarvoor een gewone Mercedes 190 als basis dient. Het koetswerk zal de aerodynamische aanpassingen van de 2.5-16 Evo 2 krijgen, maar voor het onderstel en de aandrijflijn zal moderne technologie gebruikt worden. Het zou ons dan ook niet verbazen als de meer dan 400 pk sterke 2 liter-turbobenzine uit de Mercedes-AMG A45 onder de motorkap van deze restomod komt te liggen. Mag ook wel, want de HWA Evolution zou minstens 780.000 euro kosten. In de loop van 2025 zouden de eerste exemplaren klaar moeten zijn.

HWA Evo - Mercedes-Benz 190 E Evo II restomod

Web Editor

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten