Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / BMW: volop 48 V voor 2020

Geschreven door Olivier Duquesne op 10-06-2020

37 motorisaties van 9 modellen van BMW krijgen een mild hybride oplossing op 48 V. Dat geeft een totaal van 51 motorisaties die deze kleine boost krijgen. Ook de dieselmotoren en de technologie aan boord evolueren mee.

Voor de zomer van 2020 brengt BMW de mild hybride technologie op 48 V naar een groot aantal motorisaties op zowat het volledige gamma: 3 Reeks, 5 Reeks, 6 Reeks, 7 Reeks, X3, X4, X5, X6 en X7. Deze 37 mild hybride motorisaties komen bij de 14 reeds bestaande varianten. Ter herinnering: het gaat hier om een systeem met een ingebouwde starter-generator die 11 pk kan leveren om de verbrandingsmotor te ondersteunen bij de acceleratie of om het start-stopsysteem efficiënter te laten werken, onder andere bij het uitbollen.

Nieuwe 48 V-diesel

Deze 48 V-technologie zit met name in de nieuwe zescilinder diesel. BMW belooft een betere efficciëntie bij lage toerentallen, een lager verbruik en een betere emissiebehandeling. De 3.0 zes-in-lijn wint 21 pk en 30 Nm vergeleken met zijn voorganger, voor een totaal van 286 pk en 650 Nm met de badge 30d. De motor komt in eerste instantie naar de 7 Reeks, X3, X4, X5 en X6. Hij is er ook als 40d met 340 pk en 700 Nm voor de 7 Reeks, X3, X4 en X7.

Updates

De 2 Reeks Gran Coupé krijgt twee nieuwe modelvarianten: de 218d van 150 pk en de 220d xDrive van 190 pk met vierwielaandrijving. BMW heeft ook gewerkt aan de elektronica aan boord. Zo zijn de rijhulpmiddelen en de navigatie bijgepunt om iets dichterbij autonoom rijden te komen. Daarnaast integreert de dienst eDrive Zone zich in de plug-in hybride modellen om automatisch over te schakelen naar elektrisch rijden binnen lage-emissiezones. De 3 Reeks krijgt een nieuwe versie van het BMW Operating System 7 met meer peronalisatiemogelijkheden voor het controlescherm. Tenslotte is de actieve besturing geoptimaliseerd voor de BMW 7 en 8 Reeks.

Web Editor - Specialist Advice

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten