Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Update / VW ID. Buzz LWB krijgt zeven zitplaatsen, grotere batterij en sterkere motor

Geschreven door Klaas Janssens op 02-06-2023

De elektrische Volkswagen ID. Buzz krijgt een verlengde LWB-versie met zes of zeven zitplaatsen die ook beschikbaar zal zijn met een sterkere elektromotor en een grotere batterij.

De VW ID. Buzz krijgt een versie met verlengde wielbasis die ruimte maakt voor een extra zitrij, afhankelijk van de gekozen zetelconfiguratie biedt de nieuwe LWB-variant vijf, zes of zeven zitplaatsen. Of extra laadvolume, want de maximale kofferinhoud bedraagt nu 2.469 liter. De wielbasis groeit van 2.989 naar 3.239 millimeter, waardoor het koetswerk van de elektrisch monovolume nu 4.962 millimeter lang is.

Ook schuifdeuren achteraan worden groter, zodat de toegang tot de derde zitrij vereenvoudigd wordt. En er doet een panoramisch zonnedak zijn intrede, goed voor wat extra hoofdruimte (+3 cm) en voor een glasoppervlakte van 1,5 m2. Er is geen impact op de aerodynamica, ook als LWB bedraagt de luchtweerstandscoëfficiënt van de Volkswagen ID. Buzz 0,29. 

2024 VW ID. Buzz LWB

Grotere batterij, sneller laden

Die langere wielbasis zorgt er ook voor dat de MEB-architectuur van de Volkswagen ID. Buzz meer plaats heeft voor batterijen. Optioneel zal de LWB-variant van het elektrische VW-busje dan ook aangeboden worden met het groter accupakket dan aangekondigd werd op de nieuwe VW ID.7.  Naast de bekende batterij van 77 kWh zal je ook kunnen kiezen voor die van 85 kWh.

Wat dat accupakket met een nuttige capaciteit van 85 kWh doet voor het rijbereik van de VW ID. Buzz LWB is nog niet bekend, wel dat je die nieuwe batterijen zal kunnen snelladen aan 200 kW. Dan volstaan 25 minuten om de accu's weer naar 80% van hun mogelijkheden te laden.

2024 VW ID. Buzz LWB

Krachtigere motor en betere prestaties

Ook de elektrische aandrijflijn van de VW ID. Buzz LWB is nieuw. Net zoals de eveneens op de achteras gemonteerde elektromotor van de Volkswagen ID.7 gaat het om een unit die meer kracht ontwikkelt en minder energie verbruikt. Het piekvermogen bedraagt 286 pk en het maximumkoppel 560 Nm.

Dankzij die nieuwe elektromotor heeft de elektrische VW ID. Buzz LWB een hogere topsnelheid: van 145 naar 160 km/u. En ook tijdens het sprinten maakt deze Volkswagen extra vaart. De spurt van 0 naar 100 km/u neemt niet meer dan 7,9 seconden in beslag. Niet snel genoeg? Geen nood, in de loop van 2024 vervoegt de door twee elektromotoren aangedreven VW ID. Buzz GTX het gamma.

2024 VW ID. Buzz LWB

Voor Europa én de Verenigde Staten

De nieuwe VW ID. Buzz LWB is voorgesteld op de International Volkswagen Bus Day en wordt de eerste variant die ook in de Verenigde Staten verkocht zal worden. De Amerikaanse versies herken je aan het verlichte VW-logo op de neus (en aan de geventileerde zetels binnenin). In Europa krijgen we de keuze tussen de NWB (Normal Wheelbase) en de LWB (Long Wheelbase).

De Europese première voor de Volkswagen ID. Buzz LWB staat op de planning voor 23 juni 2023, tijdens het VW Bus Festival in het Duitse Hannover.

2024 VW ID. Buzz LWB

Bekijk ook onze video van de Volkswagen ID. BuzzHoofdredacteur AutoGids

Instagram: @kjanssens_pro

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Nieuws

Aanbevolen nieuwsberichten