Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Aiways U5 : Nog een elektrische nieuwkomer

Geschreven door Tony Verhelle op

Het komende jaar mogen we een kleine vloedgolf van Chinese modellen verwachten, vele daarvan hybride of puur elektrisch. Zoals de Aiways U5, een middelgrote SUV die bij ons verdeeld wordt door multimerkenhandelaar Cardoen.

De U5 is het eerste model van de piepjonge Chinese constructeur Aiways, die zich tot doel heeft gesteld enkel elektrische voertuigen te produceren. In het geval van deze U5 spreken we over een middelgrote SUV van 4,68 meter lang, 1,87 meter breed en 1,70 meter hoog. Zijn verzorgde, gestroomlijnde look wordt nog geaccentueerd door de verzonken deurklinken (hun achterkant klikt naar buiten zodra je de auto benadert met de sleutel, of door op de voorkant van de klink te duwen) en de geprofileerde spoiler boven de achterruit. In de gesloten neus zie je smalle ledkoplampen, met onder het linker exemplaar, goed verstopt, de laadklep voor de stroomkabel. 

Dankzij een wielbasis van 2.800 millimeter is de U5 ook aardig ruim vanbinnen. Vooral de beenruimte voor de achterpassagiers is behoorlijk indrukwekkend. De koffer heeft een inhoud van 432 liter, met onder de vloer een vak waarin je de laadkabel(s) en wat kleinere spullen kwijt kunt. Door de twee delen van de achterbankleuning neer te klappen kun je dat volume vergroten tot 1.555 liter. Helaas is de laadvloer dan niet helemaal vlak.

In dit artikel : Aiways, Aiways U5

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars