Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Kia Picanto : Met onverhulde trots

Geschreven door Laurent Blairon op

Met de derde generatie van de Picanto pakt Kia uit met een kleine stadsauto die niet alleen extreem goed uitgerust is, maar ook pittig en sexy. Is hij onweerstaanbaar of onuitstaanbaar?

Prijs
NB

Nog niet zo lang geleden vielen de stadswagens uit het A-segment te herleiden tot auto’s voor beginnelingen of mensen met een erg krap budget. De techniek was basic, de uitrusting summier, en veel aspiraties mocht je er niet mee koesteren. Iets om mee van A naar B te rijden zonder je veel vragen te stellen. Wie graag auto’s ziet, zou er met een grote boog omheen lopen. Maar sinds de komst van de Mini in het segment daarboven zijn de lilliputters in opstand gekomen. Met de Fiat 500 op kop zijn ze hun plaats komen opeisen.

Recenter zagen we de nieuwe Twingo (GT), de Karl (Rocks) en de VW Up met 90 pk, die duidelijk maakten dat een motor met meer pit en/of een gewaagder uiterlijk best mochten omdat er een publiek was dat best meer wil opvallen of zich amuseren achter het stuur. Zelfs met een autootje dat maximaal 12.000 tot 15.000 euro mag kosten, in een segment waarin een auto vooral nuttig moest zijn en de mobiliteits- en parkeerproblemen van zijn eigenaar adequaat moet kunnen oplossen. Tegenwoordig vraagt de markt om meer, de indicatoren lijken de trendy stadsautootjes gunstig gezind. De technologie is in de meeste gevallen al beschikbaar – constructeurs kunnen ze gewoon wegplukken uit de hogere segmenten. Veel meer dan de vorige generatie past de nieuwe Picanto – die alleen nog beschikbaar is als vijfdeursmodel – perfect in die trend.

  • Sympathiek uiterlijk
  • Erg volledige uitrusting
  • Plezier t.o.v. voorganger
  • Prijs met de nieuwe uitrusting
  • Slappe 1.0-motor
  • Smal voor stevig gebouwde mensen

In dit artikel : KIA, KIA Picanto

Redactiesecretaris/eindredacteur/testrijder AutoGids

HEB JE NOG VRAGEN?
Stel ze op ons AutoForum

Naar AutoForum

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker