Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Eerste test / Mercedes CLA Shooting Brake: break met coupéallures

Mercedes blijft zijn middenklassegamma uitbreiden: na de A- en B-Klasse, de CLA en de GLA is er nu de CLA Shooting Brake, die de elegantie van een coupé met de moduleerbaarheid van een break rijmt.

Prijs
NB

Shooting Brake is een term die oorspronkelijk werd gebruikt voor de luxebreaks die werden ingezet door rijke Britten om hen bij te staan bij de jacht. Die verwijzing raakte wat in de vergetelheid in de loop der jaren, maar werd in 2012 weer van onder het stof gehaald door Mercedes, voor de lancering van de CLS Shooting Brake.

Nu, na meer dan een miljoen verkochte auto’s op het compacte platform (A- en B-Klasse, CLA en GLA) sinds 2011, ziet Mercedes veel potentieel in het segment en dus gaat het nog een stap verder met deze compacte yuppiebreak bij uitstek. Uiterlijk neemt de Shooting Brake uiteraard heel wat stijlelementen over van de ‘vierdeurscoupé’ waarvan hij is afgeleid. De verschillen moeten we achteraan gaan zoeken en komen tot uiting in de minder aflopende daklijn. Die vormen maken van deze Mercedes een uniek aanbod in zijn segment.

Tests

Onze tests

De concurrenten

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker