Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Detailtests / BMW 630i Gran Turismo : Verandering van reeks

In het kort

  • Rijdynamiek

    De 2.0-turbobenzine hoeft zich niet te schamen voor zijn prestaties: hij drijft de zware 6-Reeks Gran Turismo dapper aan. Hij onderscheidt zich vooral door zijn uitstekende hernemingen en wordt perfect geholpen door de ongeëvenaarde automaat met acht versnellingen. Het weggedrag is dynamisch, maar niet echt sportief. Het blijft wel doeltreffend en leuk. Helaas mist het stuur centreerneiging en lijkt de auto gevoelig voor zijwind.

  • Veiligheid

    De automatische noodremfunctie die voetgangers herkent, maakt deel uit van de standaarduitrusting. Heel wat andere actieve rijhulpsystemen kunnen hieraan toegevoegd worden … zolang je bereid bent een (soms stevige) financiële inspanning te leveren. Qua passieve veiligheid zien we dat een knieairbag voor de bestuurder ontbreekt, net als zijdelingse airbags achterin. Toch haalde de 6-Reeks Gran Turismo bij EuroNCAP het maximum van vijf sterren.

  • Comfort

    De optionele luchtvering op beide assen (1.990 euro) verbetert het wegcontact. Het interieurcomfort neemt ook toe dankzij de uitstekende geluiddemping, in het bijzonder van de viercilinder. Vanbinnen is er genoeg plaats voor vier personen. We waarderen ook de ergonomie van de bestuurderspost en de doeltreffendheid van de airco met twee zones (vier zones voor 510 euro) en luchtzuivering via ionisatie (350 euro).

  • Praktische kant

    De instap verloopt vlot, vooral achterin. In de praktijk bevallen het XXL-koffervolume (610 liter) en de vlotte toegang, dankzij de grote kofferklep en de voortaan vlakke laadvloer. De achterbankleuning kan elektrisch worden neergeklapt (40/20/40) om een vlakke vloer en een volume van 1.800 liter vrij te maken. De standaarduitrusting is behoorlijk (zonder meer) als je rekening houdt met de prijs. De binnenafwerking is vrij van kritiek.

  • Connectiviteit

    BMW profileert zich onmiskenbaar als een van de meest geavanceerde constructeurs op het vlak van connectiviteit. Zo kun je de omgeving rond de auto vanop afstand bekijken dankzij het cameranetwerk op het scherm van de slimme sleutel (een optie weliswaar). En dat is nog maar één voorbeeld van de vele mogelijkheden en gadgets. Het navigatiesysteem Professional, dat standaard wordt gemonteerd, is onberispelijk.

  • Budget

    De 630i Gran Turismo is beschikbaar vanaf 61.200 euro. Dat is 3.400 euro meer dan een BMW 530i Touring of 3.800 euro minder dan een BMW X5 35i. Meer nog: je bespaart meer dan 35.000 euro tegenover de ‘minst dure’ 7-Reeks op benzine. De algemene garantie bedraagt drie jaar of 200.000 kilometer. Qua verbruik mag je rechtervoet niet te zwaar worden als je wilt vermijden dat de turbomotor met vier cilinders meer dan 10 l/100 km begint te drinken.

BMW 630i Gran Turismo : Verandering van reeks
Conclusie / BMW 630i Gran Turismo : Verandering van reeks

De 6-Reeks Gran Turismo verpakt de erfenis van zijn voorganger in een verleidelijker kleedje. Of toch zeker braver. Maar de echte krachttoer zit in de maximale verbetering van zijn kwaliteiten (het koffervolume stijgt zelfs nog), terwijl hij er nog andere aan toevoegt, zoals een dynamisch en minder plomp weggedrag. Kortom, dit is een goed alternatief voor bestuurders die op zoek zijn naar volume, maar met de voetjes op de grond willen blijven. Deze auto wil niet langer uitsluitend op papier verleidelijk overkomen. n

Verder lezen? Download GRATIS het volledige testverslag!

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker