Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Audi RS e-Tron GT vs Porsche Taycan Cross Turismo

Geschreven door Cedric Derese op

Twee verschillende koetswerken op hetzelfde platform en twee verschillende prestatiefilosofieën. Welke van de twee biedt de meest overtuigende synthese van sportieve en elektrische prestaties, veelzijdigheid en comfort? De Audi RS e-Tron GT of de Porsche Taycan Turbo Cross Turismo?

De Audi e-Tron GT zou waarschijnlijk niet bestaan hebben als Porsche niet eerst de Taycan had ontworpen. Maar het omgekeerde is ook waar. Het is namelijk dankzij deze indrukwekkende schaalvergroting dat Audi en Porsche vandaag twee van de krachtigste en efficiëntste elektrische berlines op de markt kunnen aanbieden. Om zijn aanbod te vergroten heeft Porsche het concept zelfs uitgebreid tot een break. Een zogenaamde shooting brake weliswaar, veeleer esthetisch dan echt praktisch. Hij pakt ook uit met een tegenwoordig o zo trendy avontuurlijke look, die de indruk wekt dat de Cross Turismo op elk terrein inzetbaar is.

Daartegenover oogt de Audi e-Tron GT wat klassieker. Hij ligt laag tegen de grond en is zo gestroomlijnd als de vleugel van een vliegtuig, waarmee hij geen twijfel laat bestaan over zijn dynamische pretenties. Dat geldt nog meer voor de RS-versie, die met zijn sportieve accenten (en de Tango-rode lak van ons testmodel) als het ware een grondraket lijkt naast de Porsche Taycan Cross Turismo.

In dit artikel : Audi, Audi E-tron GT , Porsche, Porsche Taycan

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker