Zich aanmelden

Met Facebook aanmelden

of

Uw informatie is niet correct.
Ik meld me aan Wachtwoord vergeten?
Er is geen Facebook-account verbonden aan de website, schrijf u in.

Wachtwoord vergeten?

×
Mijn wachtwoord opnieuw instellen
Je ontvangt een e-mail voor het instellen van een nieuw wachtwoord.
Geen account gekoppeld aan dit e-mailadres

Nog geen account?
SCHRIJF JE GRATIS IN.

Vergelijkende test / Hyundai Santa Fe, Opel Zafira Tourer en Renault Espace : De lakmoes

Geschreven door Julien Matagne op

Begeeft Renault zich op glad ijs door van de nieuwe Espace een cross-over te maken? Om dat te weten te komen confronteren we hem met een SUV en een traditionele eenvolumer, allebei als zevenzitter.

 In 1984 bracht Renault een revolutie teweeg in de automobielwereld door een nieuw soort voertuig te lanceren: een eenvolumer, Espace geheten. Vier generaties lang zou die Espace de klemtoon op de binnenruimte en een optimaal comfort leggen. Het nieuwe model breekt echter brutaal met die traditie. Nadat de Espace bijna op zijn eentje een segment op zich heeft gecreëerd, mengt hij nu verschillende genres door elkaar. In het autojargon noemen we zoiets een cross-over. In werkelijkheid heeft Renault dat al eens gedaan met de Avantime, de eenvolumer-coupé uit 2001. Maar zoals zijn naam al suggereert, was die zijn tijd (te ver) vooruit, waardoor succes uitbleef. 

Vandaag de dag is de mentaliteit van auto kopers veranderd. Het oog wil ook wat, zelfs bij de people carriers – getuige het succes van de Ford S-Max, een directe concurrent van de nieuwe Espace. Jammer genoeg is de nieuwe generatie van de Ford nog niet op de markt – dat zal ten vroegste eind dit jaar zijn. Dat vonden we wat te lang om te wachten met een vergelijkende test rond de Fransman, en dus zijn we op zoek gegaan naar rivalen uit twee verschillende categorieën, maar waarmee de Espace toch telkens affiniteit vertoont: de traditionele eenvolumers (door zijn interieurinrichting) en de SUV’s (door zijn bodemvrijheid). We kozen voor twee belangrijke vertegenwoordigers van die segmenten, die zowel qua motor als qua prijs vergelijkbaar zijn: de Hyundai Santa Fe (in tweewielaangedreven versie) en de Opel Zafira Tourer. Een absurde vergelijking, vindt u? Misschien, we zullen zien…

BLIJF OP DE HOOGTE VAN HET LAATSTE AUTONIEUWS!
Nieuwe modellen, tests, advies, exclusieve evenementen! Het is gratis!

Ik schrijf me in

Tests

Onze tests

Stockwagens

Stockwagens in de kijker

Tweedehands

Tweedehandswagens in de kijker

Beoordelingen

Laatste beoordelingen van eigenaars